Istanbul opet ostaje bez finala Lige prvaka?

epa09185843 Manchester City's Raheem Sterling (L) in action against Chelsea's N'Golo Kante (R) during the English Premier League soccer match between Manchester City and Chelsea FC in Manchester, Britain, 08 May 2021. EPA/Laurence Griffiths / POOL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.

Finale nogometne Lige prvaka između Manchester Cityja i Chelseaja igrat će se 29. svibnja, a mjesto odigravanja trebao bi biti Istanbul.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, iako je krovna europska nogometna organizacija ranije potvrdila da će se finale ovog elitnog natjecanja igrati na stadionu Atatürk u Istanbulu, ipak bi domaćin finala mogao biti promijenjen.

Naime, zbog pandemije koronavirusa, epidemiološke situacije u Turskoj, ali i ograničenja u Velikoj Britaniji što se tiče putovanja britanskih državljana u Tursku, nagađa se kako bi se finale moglo održati na Otoku, a kao gradovi domaćini spominju se London, Manchester i Birmingham.

Ideju o održavanju finala u Engleskoj podržava i britanski premijer Boris Johnson, te su navodno već počeli pregovori s UEFA-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin finala Lige prvaka Istanbul je trebao biti i prošle godine, no zbog pandemije je i tada ostao bez domaćinstva. Finale je odigrano na stadionu Luz u Portugalu, a naslov je osvojio Bayern svladavši Paris Saint-Germain 1:0 golom Kinglsleyja Comana u 59. minuti.

Istanbul je već ugostio ovo elitno natjecanje. U finalu igranom 2005. do naslova europskog prvaka stigao je Liverpool svladavši Milan u nevjerojatnoj utakmici. Talijanska momčad vodila je 3:0 nakon prvih 45 minuta, no Redsi su u drugom poluvremenu uspjeli izjednačiti na 3:3, a potom i osvojiti naslov nakon izvođenja udaraca s bijele točke, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.