Istup Miroslava Blaževića: ‘Doći će vrijeme kad će Srbi igrati u Dinamu, a Hrvati u Zvezdi, a oni koji misle drugačije su idioti’

Foto: fah

Bivši hrvatski nogometni izbornik, Miroslav Ćiro Blažević, komentirao je za radikalni srpski Kurir, prelazak srpskog nogometaša Komnena Andrića iz zaprešićkog Intera u Dinamo. Način na koji je legendarni trener komentirao transfer, uz psovke i jezične akrobacije koje Ćiro često, nažalost, koristi posljednjih godina, nije se svima svidio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom redu Ćiro je oduševljen.

”Pozitivne su reakcije, prvenstveno zbog fenomena primitivizma koji odlazi u povijest. Pa nabijem na k…c svakog tko misli da Srbinu nije mjesto u Dinamu. I obrnuto – Hrvatu u Zvezdi”, rekao je Blažević za srbijanski Kurir.

Ćiro smatra kako je ranije, a očito je mislio na vrijeme prije velikosrpske agresije na Hrvatsku, bilo sasvim normalno da Srbi igraju u Dinamu, a Hrvati u Zvezdi. Dao je Blažević i primjer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Kad sam doveo Zorana Čavu Dimitrijevića u Dinamo, cijeli stadion mu je vikao: „Čava, Čava“. Anđelko Pavić isto nije imao nikakvih problema dok je igrao na Maksimiru. To je potpuno normalno”, veli Ćiro pa poručuje: “Primitivci nek odj*bu sa stadiona…”

Podsjetimo, Čava je bio vrhunski tehničar, s loptom je doista znao sve, no, uništio ga je alkohol. U Dinamu je zapravo odigrao nekoliko utakmica u vrijeme Harisa Škore, u jesenskom dijelu prvenstva, posebno navijači pamte dvoboj s Veležom, no, onda je polako nestao iz prve momčadi.

Blažević smatra kako Andrić ima sjajne sposobnosti i isto takvu statistiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Ne bi on uopće došao na skener Dinama da se nije odlično pokazao u Interu. Imao je strahovite reference. Mnogo lakše će mu biti jer je ovdje okružen kvalitetnijim suigračima. Tek će pokazati što može. Ma, pravo pojačanje za Dinamo…”, kazao je Blažević te je dodao kako će uskoro doći vrijeme da poneki Hrvat zaigra u Zvezdi ili Partizanu, a imao je poruku i za navijače koji to ne odobravaju: ”Ti idioti više nikog ne zanimaju. Prošlo je to vrijeme..”

Koliko je to vrijeme prošlo to najbolje zna medij za koji je Blažević dao intervju, a radi se o mediju koji generalu Gotovinu smatra ratnim zločincem, Oluju etničkim čišćenjem.  Je li Ćiro, naposljetku, mislio da je prošlo vrijeme kad je navodno bio izuzetno blizak predsjedniku dr. Tuđmanu, utemeljitelju hrvatske države koji je za režim Aleksandra Vučića u Srbiji ratni zločinac?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.