Ivan Rakitić: ‘Igrati za hrvatsku reprezentaciju – to mi je najbolja odluka u životu’

Foto: Instagram

Ivan Rakitić u razgovoru za Večernji list još jednom je otkrio što ga je dovelo u hrvatsku reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Presudio je moj osjećaj pripadnosti Hrvatskoj, moje srce koje je vuklo u domovinu. Nije to u tom trenutku bila odluka protiv Švicarske, nego samo za Hrvatsku. I bila je to najbolja odluka u mojem životu”, poručuje Ivan.

Što kaže o napuštanju reprezentacije?

“Razmišljao sam o tome, i imao sam potrebu o tome razgovarati sa suprugom i izbornikom Dalićem, kojemu zaista zahvaljujem što mi je i tada pomogao da odlučim ostati. Jednostavno, u meni ima još puno želje, puno žara da pomognem reprezentaciji”, kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne zna do kad će ostati u reprezentaciji.

Kako vidi Modrićeve šanse za osvajanje nagrade za najboljeg nogometaša svijeta.

“Luka je tu nagradu zaslužio više od svih! I činjenica da je kandidat za to priznanje treba biti na ponos svim Hrvatima, a posebno nama koji s njim igramo. Vjerujte mi, toliko sam sretan zbog njega da se osjećam kao da ja dobivam tu nagradu, jer Luku ne doživljavam samo kao prijatelja i suigrača, nego i kao starijega brata”, ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnoge je iznenadilo jer Luku nije stavio u popis svojih 11 najboljih.

“Luka je legenda koja “živi”, koja je još aktivna i dao Bog da izdrži što dulje, da još godinama skupa uživamo igrajući za Hrvatsku”, njegov je odgovor.

A što je s odlukom o ostanku u Barceloni?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Odluka o ostanku bila je moja, iako sam se i oko toga savjetovao sa suprugom. U Barceloni smo sretni, igram za najbolji klub na svijetu i želim ostati ovdje još koju godinu. A o završetku karijere nisam razmišljao, nije još vrijeme za to”, pojasnio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.