Ivan Rakitić razgovarao s bolesnim 11-godišnjim dječakom: ”Bolje je biti u školi ili vani, no možeš se dobro provesti i doma”

Foto: Twitter

Hrvatski reprezentativac, nogometaš Barcelone, Ivan Rakitić, razgovarao je video pozivom s 11-godišnjim bolesnim dječakom imena Biel. Rakitić je tijekom razgovora kazao kako za vrijeme izvanrednog stanja u Španjolskoj, koje je proglašeno zbog pandemije koronavirusa, razgovara sa svojim suigračem iz Barcelone, golmanom Marc-Andreom ter Stegenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mi igrači imamo svoju WhatsApp grupu i ponekad razgovaramo tako. Također, i mi u reprezentaciji Hrvatske imamo takvu grupu. U posljednje vrijeme najviše sam razgovarao s Ter Stegenom, živimo jedan blizu drugoga te se pomažemo oko bilo čega. Svlačionica je jako ujedinjena te si svi pomažemo u ovoj čudnoj situaciji”, rekao je 32-godišnji hrvatski nogometaš.

Hrvatski reprezentativac je u kontakt s 11-godišnjim dječakom, inače navijačem Barcelone, koji se nalazi bolnici Hospital Sant Joan Deu u Barceloni, stupio preko fondacije Barce, koja nije javnost izvijestila kakve zdravstvene probleme ima 11-godišnji dječak.

Nije ovo prvi puta da taj 11-godišnjak ne može izaći van.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Prije dvije godine sam također morao biti doma pa mi situacija sada nije drugačija u odnosu na tadašnju, premda mi je tada profesor iz škole dolazio, a sada imam virtualnu nastavu”, rekao je dječak, koji je našem nogometašu poručio da nije loše biti i doma.

“Bolje je biti u školi ili vani, no možeš se dobro provesti i doma, nije tako loše.”

Podsjetimo, Španjolska je jedno od žarišta pandemije koronavirusa, a oko 47 milijuna Španjolaca nalazi se u svojim domovima, zatvoreni su te smiju izaći jedino u trgovine s hranom, ljekarne, banke, kioske i benzinske postaje ili kako bi prošetali psa. Na posao mogu ići samo oni koji se bave poslovima koji su nužni za funkcioniranje društva, kao što su radnici u industriji, građevini, ljudi koji se bave proizvodnjom i distribucijom hrane, struje, plina…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo kako je djeci izlazak zabranjen, dok u trgovine smije izlaziti samo jedna osoba iz kućanstva. Zajednički izlazak je zabranjen, pa čak i ako bi se radilo o samo dvije osobe.

Rakitić trenira doma te uči sa svojim kćerima. ”Želimo opet uživati u životu, no proći ćemo ovo razdoblje s osmijehom na licu”, poručio je Ivan Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.