Dario Srna o koroni, Šahtaru, Cagliariju, Marku Rogu…: ”Odgoda Eura za Hrvatsku ne mijenja ništa, godina pauze može pomoći mladima”

Foto: snimka zaslona

Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, bivši nogometaš Šahtara, Dario Srna, ovih se dana nalazi u Ukrajini, zajedno sa svojom obitelji. Naime, Srna je pomoćni trener već spomenutog Šahtara iz Donjecka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši Vatreni dao je intervju za Cagliarinews24 te je komentirao situaciju glede koronavirusa…

”Ovdje ima oko dvije tisuće zaraženih i oko 40 preminulih, no nažalost očekuje se rast tih brojki. Ovdje sam s obitelji, trebamo biti strpljivi. Radimo od kuće, nismo se vidjeli tri tjedna i zasad se nitko nije zarazio…”

Srna se dotakao i činjenice da je zbog pandemije koronavirusa odgođeno Europsko nogometno prvenstvo, koje će se umjesto ovog igrati idućeg ljeta…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”To je logična odluka, a za Hrvatsku se ništa ne mijenja. Godina pauze može pomoći mladima da još odrastu”, poručio je Srna, koji je također prokomentirao i svoju ulogu u ukrajinskom Šahtaru.

”Na neki način sam drugi menadžer i timski koordinator. Pokušavam doprinijeti iskustvom, a sviđa mi se ova uloga.”

Bivši kapetan Vatrenih nije mogao zaobići činjenicu da u Cagliariju igra Marko Rog, koji je na posudbi. Srna vjeruje u talentiranog povremenog hrvatskog reprezentativca:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”On može igrati u bilo kojoj jakoj ligi. Taktički je inteligentan, šteta je što u Napulju nije imao toliko prilika da se dokaže što sad radi u Cagliariju. Odlična budućnost je ispred njega.”

Srna je prokomentirao i Filipa Bradarića, koji je na posudbi iz Cagliarija u Celta Vigu. Dario tvrdi kako je Filip izuzetno kvalitetan nogometaš, koji igra dobro u Celti. ”Oni su  zadovoljni s njime, malo mu je nezgodno bilo prošle godine u teškom prvenstvu poput talijanskog.”

Dario Srna je imao namjeru ostati u  Cagliariju, smatra da bi im dobro poslužio da je ostao, međutim, stigla je ponuda koja se ne odbija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Kad postoje dobri igrači kao u Cagliariju koji znaju igrati dobar nogomet lakše je ostati na terenu. I Padoin i ja, usprkos godinama, bili bi velika pomoć. Žao mi je što se nisam oprostio s navijačima, ovo mi je bilo odlično iskustvo. Vratio bih se opet, ne žalim za ničim. Nismo postigli dogovor, a to mi se nije svidjelo, ja sam htio ostati. Onda je stigla ova ponuda iz Šahtara, prihvatio sam je bez da sam uopće postao svjestan da to znači da prestajem igrati nogomet”, zaključio je bivši kapetan Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.