Ivan Rakitić: ‘Što je bilo trebamo baciti u zaborav, ovo nije bila realna slika kvalitete naše reprezentacije’

Foto: Fah

Ivan Rakitić vjerojatno je imao više scenarija kako bi mogla proći njegova stota utakmica za Hrvatsku, no izgubili smo 6:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Šok, naravno da je šok, jer šok je kad god izgubim utakmicu, ne volim gubiti nikad ništa. Šteta je što se to dogodilo, naravno da sam razočaran, pogotovo što smo igrali jako, baš jako dobro prvih dvadesetak minuta i bili puno bliži golu. Krivo mi je jer to čini razliku između velike reprezentacije i ostalih, kad oni takoreći iz tri šuta zabiju tri gola, a pogoci su stvarno bili fantastični. Kad im krene, strašno je teško, ne bih rekao da smo mi u tim situacijama napravili nešto loše, nego se jednostavno njima posložilo, a u takvim prilikama nikome ne bi bilo lako – kazao je Rakitić koji nikad ne klone duhom, jednako je reagirao i ovaj put. Vjeruje da će Vatreni ubrzo opet dobivati ovakve dvoboje, zašto ne već ove jeseni…”, rekao je Rakitić za Sportske novosti.

Što se dogodilo u toj utakmici, kako je došlo do raspada?

” Prije svega, igrali smo protiv jedne od najboljih reprezentacija na svijetu. Kad se njima otvori, teško ih je zadržati. I onda u drugom poluvremenu spustiš glavu. Ipak smo probali još se boriti, koliko smo mogli, ali nije išlo. U jednom se času moraš pomiriti da nije tvoj dan”, ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što misli kako je navijačima?

“Moramo biti optimisti, vjerovati u Hrvatsku, samo nas to može vratiti pobjedama protiv velikih suparnika. Nadam se da ćemo svi zajedno imati vjeru u snagu i pripremiti se za ono što dolazi”, poručio je.

Hoće li se Hrvatska uspjeti održati?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bit ćemo puno bolji u sljedećim susretima nego što smo bili u ovom, imamo tu kvalitetu, vjerujem da to zajedno možemo. Ne bojim se ničega, budite sigurni u to. Što je bilo trebamo baciti u zaborav, ovo nije bila realna slika kvaliteta naše reprezentacije i ta negativa će brzo proći.”; ističe.

Što dalje s Ligom nacija?

“Liga nacija je jako teško natjecanje, moramo ući u borbu u sljedeće dvije utakmice koje su u Hrvatskoj, prvo s Engleskom pa Španjolskom. Idemo dati najbolje od sebe, kako god znamo. Najveći prioritet nije Liga nacija, no o kvalifikacijama za Euro ćemo govoriti kad dođu na red”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.