Ivana Pavić izabrana za glavnu tajnicu Europske paraodbojkaške federacije

Foto: fah

U Poreču je u nedjelju održana izborna sjednica Skupštine Europske paraodbojkaške federacije (PVE) na kojoj je nakon 12 godina predsjedavanja Norvežanina Toralva Thorkildsena jednoglasno naslijedio Slovenac Branko Mihorko, a za glavnu tajnicu izabrana je hrvatska kandidatkinja Ivana Pavić, predsjednica Hrvatskog saveza sjedeće odbojke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moj izbor od strane skupštine PVE-a za glavnu tajnicu veliko je priznanje za dugogodišnji razvitak sjedeće odbojke kao jednog od najstarijih paraolimpijskih sportova u Hrvatskoj. To je i priznanje kvalitetnog rada u ekipnim sportovima osoba s invaliditetom te priznanje Hrvatskom savezu sjedeće odbojke, koji jedini unazad četiri godine ima i žensku nacionalnu reprezentaciju”, izjavila je Ivana Pavić.

Branko Mihorko, koji je do sada uspješno obnašao dužnost dopredsjednika PEV-a, istaknuo je da mu je prvenstveni cilj da u narednom četveregodišnjem razdoblju još više omasovi krovnu federaciju uključivanjem u rad još desetak zemalja.

Osvrnuo se Mihorko i na Europsko prvenstvo, koje u ponedjeljak započinje u porečkoj sportskoj dvorani Intersport Zelena laguna, istaknuvši da su hrvatski organizatori visoko podignuli letvicu u kvaliteti organizacije te da će malo tko uskoro uspjeti ostvariti kvalitetu poput hrvatskih domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska ženska reprezentacija nalazi se u skupini A sa Slovenijom, Finskom i Mađarskom, dok je muška u skupini s Italijom i Poljskom. Hrvatske odbojkašice u ponedjeljak (18.30 sati) otvaraju prvenstvo nastupom protiv Mađarske, dok će odbojkaši od 19 sati igrati protiv Italije.

Svečano otvaranje prvenstva, koje se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, zakazano je u 17 sati.

Na prvenstvu će se nadmetati 13 muških te devet ženskih reprezentacija. Od 06. do 08. studenog natjecanja će se održavati po skupinama, u četvrtak, 9. studenog, na rasporedu su četvrtfinala, u petak polufinala, a finale u obje konkurencije održati će se u subotu, 11. studenog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.