Ivanišević smatra: ‘Balkanca može samo trenirati samo Balkanac’

Foto: fah

Goran Ivanišević trenutno trenira Miloša Raonića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Plan je zemlja, pa trava, poslije ćemo vidjeti. Dobro smo kliknuli. Kao tenisač i osoba on mi je najsličniji od sve trojice koje sam do sada trenirao. Može on 16 puta igrati za Kanadu, ali je Balkanac. Moja je teorija da Balkanca može samo trenirati samo Balkanac. Ja sam bio užas i danas bih promijenio 80 posto stvari u karijeri, ali ne mogu. Zato i kažem Milošu da si pogleda neki moj meč ako želi promijeniti neke stvari. On je najbliži mojoj teniskoj filozofiji i ima potencijal da bude broj jedan. Već je i bio treći nakon finala Wimbledona”, smatra Ivanišević.

O Borni Ćoriću

“Nije me to iznenadilo. Njegova igra se poboljšala. Bilo je dovoljno samo da se malo približi osnovnoj liniji. Već sam izjavio u šali da mi nije stao u ekran kad bih ga gledao na TV-u. Kao da ovaj drugi igra sam sa sobom. U Indian Wellsu je igrao fenomenalan tenis, šteta zbog meča s Federerom kad se jako potrošio. Sad je popravio servis, agresivniji je i eto rezultata. Uvijek sam govorio da je igrač za Top 10 i nisam promijenio mišljenje. Samo što netko prije posloži to u glavi, a netko kasnije. Važno je da je našao svoj tim, Ljubo i Riccardo su pravi ljudi, znalci, prošli su sve i svašta. Kiki (Schneider) zasad putuje s njim na turnire i dobro to sve funkcionira. Samo da ga zaobiđu ozljede”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O polufinalu Davis Cupa protiv SAD-a

” Mislim da smo favoriti, pitanje je samo gdje će se igrati i na kojoj podlozi. Da se mene pita, nikako ne bi bila dvoranska zemlja. To bih odmah prekrižio i ne znam zašto je forsiraju. Ne možeš birati podlogu tako da gledaš što će biti lošije suparniku. Amerikanci uopće nisu loši na zemlji, osim toga, zemlja u dvorani ne može biti toliko spora. I Isner i Sock su dobri igrači, nisu mutavi. Stavio bih ili spori beton ili zemlju vani, to je već druga priča. Ali gdje? Stadion je glupost, osim ako ti dolaze Federer ili Nadal. Amerika možda nekome zvuči ‘vau’, ali nisu to igrači koji će privući ljude. Jack Sock, Steve Johnson, Ryan Harrison, koliko je naših ljudi čulo za njih? Možda za Isnera samo…”, smatra Goran.

O Nadalu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mogu mu zaprijetiti Zverev, Thiem, Čilić, osim njih ih nema baš puno. Ne znam u kakvom je Wawrinka stanju, čuo sam da nije bajno, a i pitanje je kad će se vratiti. Ne vidim tko može Rafu razbiti na zemlji, pogotovo kad se igra na onom Centralnom terenu Roland Garrosa koji je ogroman. Moraš odigrati tri seta, zatvoriti oči i nadati se da će on imati loš dan. U Madridu i Rimu je još nekako moguće, kad se igra na dva seta. Ne znam što je s Noletom, volio bih da i on krene, da se nađe, posloži. Nole treba tenisu…”, kaže.

O obiteljskom životu

” ‘Oženija’ sam se. Dobro je. Zadovoljan sam i sretan, sve je kako treba biti”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.