Vekić: Mnogi su mi rekli da su gledali tenis prvi put nakon Ivaniševića

epa11465590 Donna Vekic of Croatia in action during her Women's Singles fourth round match against Paula Badosa of Spain at the Wimbledon Championships, Wimbledon, Britain, 07 July 2024. EPA/NEIL HALL EDITORIAL USE ONLY

Hrvatska tenisačica Donna Vekić uoči US Opena dala je intervjuu za web portal Tennis.com u kojem je progovorila o svojim velikim uspjesima u posljednja dva mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vekić je na nedavno završenim Olimpijskim igrama u Parizu osvojila srebrnu medalju, što je bila prva medalja za hrvatski ženski tenis na Igrama, a 28-godišnja Osječanka otkrila je da je samu kolajnu ponijela i u New Yorku:

– Bit će uz mene neko vrijeme, kaže Vekić koja dodaje o problemima koje je imala uoči odlaska u Pariz na Olimpijske igre:

– Imala sam toliko bolova u ruci, bila sam na antibioticima taj dan kad smo letjeli u Pariz. Bila sam mrtva i onda jako nervozna jer sam se osjećala kao da me cijela Hrvatska gleda.

Vekić je prije Pariza doživjela što joj je do Pariza bio uspjeh karijere, a to je bilo polufinale Wimbledona. Nažalost, u njemu je izgubila od Jasmine Paolini u dramatičnom meču.

– Kad sam otišla u Hrvatsku nakon Wimbledona, toliko mi je ljudi prišlo i čestitalo, a ja sam na prvu bila “Trebali bi mi govoriti da vam je žao, a ne čestitati!”, kaže naša tenisačica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vekić je imala set i break prednosti nad Paolini u spomenutom polufinalu, ali se Talijanka vratila u meč i na kraju, nakon tie-breaka u trećem setu, slavila i spriječila Vekić da uđe u premijerno Grand Slam finale. Ipak, hrvatska tenisačica je poslije shvatila kakav je uspjeh postigla:

– Puno njih mi je reklo da je to bilo prvi put da su gledali tenis od vremena kada je igrao Goran Ivanišević. Za mene, to što su me gledali i što su gledali ženski tenis, znači jako puno. I onda, 10 dana kasnije imam medalju!

Vekić je zatim u Parizu nanizala pobjede protiv Bronzetti, Andreescu, Gauff, Kostyuk i u polufinalu protiv Schmiedlove, da bi je u finalu tek zaustavila Kineskinja Zheng.

– Kad sam vidjela da je Iga Swiatek izgubila (polufinalni meč) i da bi ako izgubim, morala igrati (za broncu) s njom sljedeći dan u 14 sati, a imala sam polufinale u 21 sat tu večer, rekla sam si da nije opcije izgubiti meč, priznaje Vekić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Tijekom cijelog meča nisam znala ni kako se zovem ni što se događa. Bila sam u trenutku i trudila se samo pogoditi lopticu. Onda sam shvatila na 5-0, 40-0 u drugom setu: to je to, nema šanse da izgubim ovaj meč. Bila sam se smijala, ali kako bi izbacila ruku za servis, mogla sam vidjeti kako se jako tresem. Bilo je jako stresno, ali poslije, bio je najbolji moment u životu, rekla je Donna o polufinalnom meču, s kojim je izborila medalju.

Donnu sada čeka US Open, gdje u prvom kolu igra protiv Australke Kimberley Birrell. Svoj najveći uspjeh na US Openu Hrvatica je imala 2019., kada je stigla do tada svog prvog četvrtfinala na Grand Slamu.

– Sada, kada imam olimpijsku medalju, imam osjećaj da sam uspjela. Ako i ne osvojim ništa drugo, bit će u redu. Ali me definitivno motiviralo još više, ne samo medalja već i polufinale Wimbledona. Doći tako blizu finala pokazalo mi je da mogu, zaključuje Vekić i dodaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Teško je nadmašiti srebrnu medalju, ali i dalje imamo Grand Slam ispred nas. Možda moj najbolji trenutak tek dolazi, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.