Ivica Kostelić o razočarenju stazom na Sljemenu: ‘Treba reći onako kao što je, a radi se o potpunoj degradaciji vrhunskog sporta’

Foto: fah

Ivica Kostelić i dalje je bio jako aktivan oko Snježne kraljice, iako je nekoliko dana prije zaradio ozljedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nismo imali sreće jer su u prvom laufu ispali Elias Kolega i Matej Vidović i time nismo ispunili cilj kojem smo se nadali. A što se tiče Istoka, nije to bilo ništa posebno, u prvoj vožnji je trebalo dosta riskirati da bi se približio vrhunskom rezultatu. Nikić me nije iznenadio, znao sam da dobro skija”, rekao je Ivica, čija izjava da je staza prejednostavno postavljena, izazvala je dosta pozornosti.

“Takve staze sve su češće u Svjetskom kupu. Treba reći onako kao što je, a radi se o potpunoj degradaciji vrhunskog sporta. Dopustiti nekome da takvo što radi, dopustiti takve trendove u sportu pogubno je. Trend je takav da su staze lakše, da se nikome ništa ne dogodi. Sve što se događalo u prvoj vožnji – poteškoće na Erberovom putu, to je posljedica konfiguracije staze. U drugoj vožnji, kada su vidjeli koliko je Erber težak, sve su učinili da nitko nema poteškoća. Želim reći da je danas sve više toga. I sada je netko tko razvija skijaše u dilemi – razvijati sportske “kriple” ili vrhunske sportaše. Jer je očito da se mediokriteti mogu provlačiti kroz to. I to dapače, postizati vrhunske rezultate. Kada dođu teške stvari, kao danas, pa vidiš koji frajer zna, a koji ne zna. I nije slučajno da dođu Myhrer ili Mölgg premazani svim mastima i oni kao lisci prođu preko toga. A drugi su se zaletjeli kao sivonje, kao što se uvijek zalijeću, jer su naviknuti na lagane staze koje opraštaju pogreške. Sada možeš dalje kao moj stari postavljati teške staze ili ćeš se odlučiti na odgoj mediokriteta”, rekao je Ivica za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.