Ivica Kostelić već deset dana plovi Atlantikom i sve je bliže cilju

Foto:; Facebook

Najbolji hrvatski skijaš u povijesti Ivica Kostelić zajedno sa francuskim partnerom Callisteom Antoineom na jedrilici Croatia Full of Life nalazi se na devetom mjestu transatlantske jedriličarske utrke dvojaca Transat Jacques Vabre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako sada zaostaje 75 milja za vodećim Volvom iz Belgije na ruti do Zelenortskih otoka, dok u ukupnom poretku i dalje vodi 32-metarski trimaran Edmond de Rothschild, koji vozi puno dužu rutu i nalazi se pred obalama Brazila.

Kostelića i Antoinea dijeli još oko 2350 nautičkih milja do cilja na karipskom otoku Martiniqe, a prošlo je deset dana otkad su napustili luku Le Havrea u Normandiji.

Ivica jedri u najbrojnijoj klasi 40 s jedrilicama do 12 metara dužine, u kojoj je startalo 45 brodova, a u ukupno četiri klase iz Le Havrea je krenulo 79 brodova, piše Tportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“/// ??????? ??????? ????? ///
D+11
Vijesti s oceana
Prije svega moram reći koliko smo veseli i ponosni što se nakon polovice regate nalazimo među deset najboljih. Da mi je netko prije regate rekao da ćemo biti pri vrhu poretka kod Zelenortskih otoka, rekao bih da je preveliki optimist. Potajno sam se nadao da bismo mogli biti medu prvih dvadeset ili čak petnaest, ali ovo premašuje sva očekivanja! ?
Noć je donijela neočekivano zadovoljstvo: bezvjetrica je izostala, a dobili smo povoljan vjetar od oko 12 čvorova te klizili po gotovo mirnoj površini mora ravno prema otoku Sal. Nebo je prekrivala gusta naoblaka, ali umjesto mrklog mraka, kakvog bismo mogli očekivati, oblaci su ravnomjerno i blago rasporedili mjesečevu svjetlost po cijelom morskom krajoliku. Brod se lagano ljuljao, klizeći kroz more sto je stvaralo ugodan zvuk u kabini. Kako je lijepo zaspati uz taj šapat nakon noćne gvardije! San umornog mornara dublji je od oceana ispod njega.
S obzirom na neka predviđanja prema kojima bismo mogli biti na moru do početka prosinca, medu posadama su počele kolati informacije o zalihama hrane i vode uz neizbježni cinizam, u kojem ima i mnogo istine. Nemojmo zaboraviti da nekoliko vrhunskih posada, uključujući i neke favorite, znatno zaostaje iza vodećih, a nisu predviđali tako dugu regatu i vjerojatno nisu uzeli toliko hrane i vode kao one posade koje ne očekuju vrhunski rezultat. Za sada je sve kao sala, ali svi ćemo morati zaviriti u svoje zalihe prije ili kasnije. O stanju naših zaliha izvijestit ću vas poslije Zelenortskih otoka.
Sukladno prilici, ispričao sam mojem Francuzu priču o njegovom sunarodnjaku koji se zvao Jean Michel Nicolier. Da se ne zaboravi…
Calliste će uskoro završiti radove na krpanju rasparanog spinakera.
Vrijeme pretežno vedro, vjetar 11 čvorova iz 40°.
Na brodu sve dobro.
Ivica & Calliste”, objavio je Ivica na svom FB.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.