Ivica Tucak: ‘Stiže utakmica koja ti nosi ili uzima sve’

Foto: snimka zaslona

Hrvatski vaterpolisti u srijedu od 20.30 igrat će protiv Grčke u četvrtfinalu Europskog prvenstva u Budimpešti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barakude su favoriti, no to će svakako trebati potvrditi u bazenu.

– Spremni dočekujemo tu utakmicu, znamo što nam ona znači. Četvrtfinalna utakmica je utakmica koja ti nosi ili uzima sve. Utakmica nosi određeni pritisak, ali vjerujem da smo u proteklim godinama naučili igrati te velike utakmice, rekao je u najavi izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak, piše HRT.

Maro Joković kaže da su očekivali da će upravo s Grcima u borbu za polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Objektivno gledajući mi jesmo favoriti, s obzirom na protekle utakmice, s obzirom na prikazanu igru. Grci studiozno ulaze u svaku utakmicu, znam da će do u najsitnijih detalja proanalizirati našu igru. Oni su dosta strpljivi i ne srljaju u brzopleta rješenja.

– Moramo se pripremiti da će oni biti na svojem maksimimumu. Imaju fantastične centre, odlične šutere, imaju fantastičan protok lopte, dodaje izbornik Tucak.

Dodaje da je ključ pobjede pozicijski napad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Moramo biti strpljivi, ali to ne znači pasivnost u igri. Znam nam se često događati da vanjska dodavanja budu pasivna, da samo gledamo kako spustiti loptu na centre. E sada ćemo morati u pripremi napada protiv zone, širiti prostor i privlačiti njihovu obrambenu liniju, dodaje izbornik.

– To su najljepše utakmice za igranje, više nema poporavka. Lijep je osjećaj, postoji pozitivna nervoza, poglavito kada se igra protiv dobre ekipe kao što je Grčka. Nadam se da ćemo uspjeti pobijediti, dodaje pak Luka Bukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.