Ivković: Cilj opravdava sredstvo, a ekipa PSG-a nema dušu

Foto: snimka zaslona

Borussia Dortmund plasirala se u finale Lige prvaka, nakon 1:0 u Dortmundu njemačka je momčad u uzvratnom polufinalnom ogledu s istih 1:0 slavila protiv PSG-a i u Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj susret u emisiji Lige prvaka komentirali su stručni komentatori HRT-a Tomislav Ivković te Anton Samovojska.

– Praktično se reprizirala prva utakmica, Borussia Dortmund bila je odlična prvo poluvrijeme i neutralizirala sve prijetnje PSG-a. U drugoj utakmici isto, Borussia je igrala 60 minuta perfektnu obranu, organiziranu i sa stalnom prijetnjom, što je najvažnije. Međutim, tad se dogodilo, kao i u prvoj utakmici, sve se promijenilo, dogodile su se nevjerojatne stvari. Bilo je i mnogo sreće, kazao je Samovojska.

– Jednostavno, PSG je morao doći do svojih šansi, ne mogu biti toliko inferiorni u toj utakmici, ali opet to je bilo stihijski. Čeka se da Mbappe nešto napravi, da Dembele nešto napravi, računali su s Ramosom da će biti taj koji će iskoristiti gužvu i doći do pogotka. Drago mi je što sam predvidio da će Borussia biti u finalu. Po kvaliteti, utakmica nije bila nešto kvalitetna, cilj opravdava sredstvo, Borussia je prošla, treći put u finalu, a PSG nas je navikao na ispadanje u polufinalu. Ipak, nešto nedostaje toj ekipi. Uvijek smo govoriti o tom veznom redu, tu fali kvalitete. Modrić bi s jednom mogao igrati tamo i bio bi od puno veće koristi. Ta ekipa nema dušu, to izgleda nekako umjetno, dodao je Ivković u uvodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samovojska je istaknuo nedovoljan broj uspjeha PSG-a u odnosu na uloženo u zadnjih desetak godina.

– Luis Enrique se žalio na zlu kob, koja je bila grozna, u dvije utakmice su padali rekordi. U prvoj utakmici dvije vratnice, a u drugoj dvije vratnice i dvije grede, to je nevjerojatno. Borussia je ta divna momčad, herojska, epska, koja nema mogućnosti za ulaganje enormnih novaca, ali ih zarađuje, da može stvarati igrače i prodati ih za velike novac, rekao je Samovojska.

– PSG kupuje zvijezde, oni ne slažu momčad. Guardiola i City slažu momčad, a oni kupuju zvijezde i zbog toga nikad, na takav način, neće napraviti nešto. Na taj način se ne gradi momčad. Borussia možda ne bi bila zanimljiva za Superligu, ali to je momčad koja se stvara, dodao je Ivković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.