Ivković: Dinamo se strahovito digao, a Sopić je mogao više riskirati

Foto: snimka zaslona

Stručni komentator HRT-a Tomislav Ivković nakon derbija 24. kola SuperSport HNL-a komentirao je pobjedu Dinama protiv Rijeke 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogodak odluke postigao je Fran Brodić iz kaznenog udarca u 95. minuti.

– Drugo poluvrijeme bilo je totalno drugačije. Početak Rijeka u dvije situacije gdje je mogla zabiti gol. Prodor Pašalić, čim je ušao, udarac petom Marića i poslije Pjaca jedanput. Ali poslije toga više nisu došli u situaciju da zaprijeti Dinamu. Dinamo je uzeo utakmicu u svoje ruke. Kad se Baturina probudio, kad smo mislili da pada, prošla ga je kriza i napravio je par fantastičnih prodora. Da je Ademi imao malo više sreće, mogao je riješiti utakmicu i prije penala. Ali sve u svemu, moram reći svoje mišljenje da je zaslužena pobjeda Dinama. Bili su puno bolji, pogotovo zadnjih pola sata, rekao je Ivković.

Prvo poluvrijeme je bilo mnogo siromašnije od sadržajnog drugog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Rijeka je sličnu utakmicu odigrala u Splitu s Hajdukom. Kad su poluvrijeme gubili 1-0 i kad su na isti način igrali oprezno na nulu. Da bi stjecajem okolnosti krenuli onda poslije na sve ili ništa. Imali su isto tako dozu sreće koja je neophodna. Pa su zabili, ja mislim, jedan ili dva gola poslije auta. No, međutim, danas je bila takva utakmica gdje je Sopić mogao riskirati više. Zato jer imaš korak ispred svih. Da znaš, ako i izgubiš, da si pokazao sve i onda ti je lakše. Sad, poslije ovakve utakmice, mislim da će razmišljati drugačije, rekao je Ivković pa nastavio o Dinamu:

– Digli su se nakon ovih pobjeda strahovito puno. Veći broj utakmica im je dao isto tako i samopouzdanje, naravno i dozu umora koji je normalan kad igraš tako veliki broj utakmica. I ono što sam ja govorio još prije dva tjedna, svi kritiziramo Dinamo i sam trener kritizirao je igru Dinama i nitko nije bio zadovoljan, ali taj Dinamo je opet bio i u ligi, u Konferencijskoj ligi i dalje unutra, bio u Kupu i dalje unutra, u Prvenstvu se bori za prvaka. Znači onda sam ja rekao, ne može biti gore uvijek, može biti samo bolje i to se sad dogodilo, rekao je Ivković te dodao da Jakirović sada u nadolazećim utakmicama mora odmoriti neke igrače.

Na kraju je Ivković zaključio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Zaslužena pobjeda Dinama, u ključnim momentima na kraju su pokazali vjeru i htijenje do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.