Ivković: Dobro je da prvu igramo sa Španjolcima, nitko neće riskirati

Foto: snimka zaslona

U emisiji Stadion Tomislav Ivković prokomentirao je ždrijeb Vatrenih za Europsko nogometno prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Sigurno najjača skupina na Europskom prvenstvu, koje je jače takmičenje od SP-a. Grupa je izazovna, zahtijeva maksimalnu koncetraciju. Poštujemo druge, ali moramo poštivati i nas, da ne uđemo zbog jedne utakmice u kritike. Treba podržati našu reprezentaciju, ali ima skoro sedam mjeseci do EP-a, tko živ, tko mrtav, tko zna tko će tada biti u formi, a tko ne, tek uoči turnira ćemo znati u kakvoj smo situaciji, rekao je Ivković.

O Španjolcima, našim prvim suparnicima u skupini, kaže:

– Španjolci uvijek imaju dobru momčad, možda su u prednosti oko dva posto nad ostalima. Po meni je dobro da s njima igramo prvu, jer u njoj nitko ne riskira previše. To može biti dobro, jer znajući i nas i njih, možemo već prvom utakmicom usmjeriti razvoj u našoj grupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijedi nam Albanija:

– Imaju strašno puno publike, navijača, EP je neviđen je to uspjeh za njih, nosit će ih motiv i emocije, sve što je nosilo i što i dalje nosi nas.

Na kraju Talijani, vjerojatno odlučujuća utakmica…

– Više su jaki po imenima, nego kao momčad, zadnjih godina imaju velike probleme. No s novim izbornikom, koji ima iskustva i znanja, igrat će, vjrujem, puno bolje nego do sad i mogli se se profilirati u respektabilnu momčad. Znamo da su oni turnirska momčad, krenu slabo, slabo pa dođu do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O potencijalnom sastavu Vatrenih, koji je ekipa Stadiona složila s Perišićem na lijevom beku, a Kramarićem na desnom krilu, kaže:

– I ja bih ga stavio na lijevog beka, za Perišića ne znamo koliko će imati vremena za oporavak. Po meni, njegove osobine u ovoj situaciji bi iz zadnje linije mogle biti korisne. Igrač koji je strahovito opasan i karakterno bitan za nas.

Što misli o Brozoviću i njegovoj formi nakon selidbe u Saudijsku Arabiju?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ja sam ga trenirao u Lokomotivi s 19 godina. On je uvijek mogao trčati, on i tamo trči. No velik je problem u intenzitetu, u blizini protivnika, tamo ima puno više prostora i vremena. Vidjet ćemo na koji način će se ponašati. Za njega će vrlo bitne biti prijateljske utakmice, da vidimo kako će se ponašati kad osjeti taj fajt, gdje će imati puno manje prostora nego što ima tamo gdje sad igra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.