Ivković: Najveći plus za Hajduk su mladi igrači

Foto: snimka zaslona

U 22. kolu SuperSport HNL-a pobjede su ostvarili Dinamo i Hajduk, vodeći dvojac koji će odmjeriti snage sljedeće nedjelje na Maksimiru. Bilo je to kolo bez remija, a analizirali su ga u emisiji Stadion urednika Luke Petrinca Tomislav Ivković i Marijo Strahonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolo su u petak otvorili Slaven Belupo i Šibenik, a pobjedu su odnijeli gosti sa Šubićevca (2:1). U subotu je gostujuću pobjedu upisala i Rijeka kod Lokomotive (2:1), dok je Istra 1961 u Puli slavila protiv Osijeka (1:0).

Sva tri boda upisao je u nedjelju i vodeći dvojac, Dinamo na gostovanju kod Varaždina (3:1) te Hajduk na Poljudu protiv Gorice (2:1).

Dinamo je bio uvjerljiv u Varaždinu, iako je domaćina slomio tek u drugom poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Bilo je dobro prvo poluvrijeme u kojemu su i jedni i drugi mogli zabiti. U drugom poluvremenu kao da je netko u Varaždinu ugasio svjetlo. Ušao je Petković, razigrao ostale igrače, dignuo se Ivanušec, a ne smijemo zaboraviti ni Ristovskog. Ivanušeca moram pohvaliti, on je kod mene debitirao, imao je pauzu i probleme s ozljedama. On ima sve, samo treba biti skromniji nego što je bio do sada, igrati kako zna i sigurno će doći u situaciju da ga ponovno ima u novinama i da o njemu počnu razmišljati i neki drugi klubovi, izjavio je Tomislav Ivković.

– Moramo biti iskreni i mi i on. U puno utakmica je forsirao, trošio puno lopti, nije poštivao suigrače u boljoj poziciji. On je mlad i želi puno više nego što u tom trenutku može i onda dođe u probleme. Htio je previše i zato je puno griješio, ali njegova trka i htijenje nikad nisu bili upitni, samo je u glavi trebao raščistiti na koji način najbolje igra, a ovo je jedan od načina u kojima pokazuje razliku u kvaliteti. Dinamo je drugo poluvrijeme odigrao dobro i kvalitetno jer su svi igrači bili u pokretu, Varaždin je izgledao nemoćno. Dinamo je odigrao najbolje poluvrijeme od početka prvenstva, smatra Ivković.

Hajduk je uz dosta muke došao do tri boda protiv Gorice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– To su vrlo važna tri boda, a najveći plus za Hajduk u zadnjim utakmicama je što brani Sentić, što igraju mladi igrači, Prpić, Capan, Pukštas. To vrijedi više nego bodovi koje osvajaju, rekao je Ivković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.