Ivković o Maradoni: ‘Bio je nepredvidiv i poseban’

Foto: fah

Svijetom je tijekom večeri prostrujala vijest da je u 61. godini od posljedica srčanog udara preminuo jedan od najvećih nogometaša svih vremena, legendarna argentinska desetka – Diego Armando Maradona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Pokojni novinar Zvonimir Magdić prozvao ga je ”Mali zeleni” i apsolutno se slažem s time. Radilo se o igraču koji je radio ogromnu razliku na terenu. Bio je nepredvidiv i poseban, a zbog života koji je vodio izvan terena otišao je prerano, smatra Tomislav Ivković, čovjek koji je čak dvaput obranio jedanaesterac Maradoni, prvo u dresu lisabonskog Sportinga, a zatim i reprezentacije Jugoslavije na Mundijalu 1990. u Italiji.

Upravo je u Italiji Maradona ostavio najveći trag predvodeći Napoli do naslova prvaka, zbog čega ga tamo i danas štuju poput božanstva, baš kao i u Argentini s kojom je 1986. osvojio naslov Svjetskoga prvaka. Ivković se u razgovoru za Hrvatski radio sjetio razgovora s Maradonom nakon što mu je Argentinac uručio dres i 100 dolara osvojenih okladom zbog obranjenog jedanaesterca.

– Požalio se kako mu je teško je ne može voditi normalan život. Živio je izvan grada, noću je morao gledati izloge dućana i birati što mu treba, pa bi drugi odlazili u kupovinu umjesto njega. Nije mu bilo jednostavno, to ga je vjerujem i uvelo u probleme, nakon čega se sprijateljio sa sinom vodećeg ”narko-bossa” i odao se načinu života koji ga je dokrajčio, zaključio je Ivković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razgovor Tomislava Ivkovića s Krešimirom Gotlinom poslušajte ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.