Ivković: Roleta mi se spustila kad sam vidio da je Modrić promašio jedanaesterac

Foto: snimka zaslona

U emisiji Lige prvaka stručni komentatori HRT-a Anton Samovojska i Tomislav Ivković analizirali su četvrtfinalni dvoboj Manchester Cityja i Real Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Real je besmrtan, sposoban je sve preživjeti. I u ovoj utakmici se dogodilo isto to. Kad čovjek izvuče van statističke podatke, od udaraca iz kuta 18-1, od udaraca prema vratima 34-4 i slične detalje, koliko je tko pretrčao, koliko je bilo čega, lagano se konstatira da je ta utakmica prošla u dominaciji, apsolutnoj dominaciji Manchester Cityja. Međutim, u toj dominaciji Manchester Cityja nije bilo previše velikih prilika, nekakvih stopostotnih prilika za Manchester City. Bila je, nakon izjedačenja, nakon De Bruynevog pogotka, jedna fenomenalna akcija, izvanredno vraćena povratna lopta Akanjijeva prema De Bruyneu i njemu se otvorilo, to je valjda s osam-devet metara, cijeli gol je bio pred njim. To je bila ta prilika da Real padne, ali to se nije uspjelo dogoditi, rekao je Samovojska.

– Naravno, nakon ruleta jedanaesteraca i svega ovoga skupa, junak te utakmice je Rüdiger. Odmah smo apostrofirali ratnika, nepobjedivog, koji je imao nevjerojatno mnogo blokada u ovoj utakmici, blokiranih šuteva, čudo jedno, imao je i jednu ‘mrtvu’ priliku sa tri metra. Nije zabio, ali na kraju je realizirao taj odlučujući jedanaesterac. Hladan. Bio je i hladan, hrabar i hladan, rekao je Samovojska.

“Nikad ne smiješ podcijeniti Real i Bayern”

– Zaslužena pobjeda Reala. Na kraju što se broji je rezultat, broji se mirnoća, broji se kvaliteta. Roleta mi se spustila kad sam vidio da je Modrić promašio jedanaesterac. Navijao sam za Real Madrid, posebno zbog njega i za njega. Međutim, ako je Real Madrid besmrtan, onda je i on isto besmrtan. Real Madrid je odigrao defanzivnu utakmicu. Godinama ga pratimo, ne sjećam se da su odigrali toliko kvalitetno defanzivnu utakmicu, da su duplirali bokove, da su u sredini bili gusti. Ako ti City svedeš, poslije tolike dominacije na dvije prave šanse, onda su odradili posao. Ulaskom Modrića nešto malo su se dignuli, zaprijetili su isto dva, tri puta. Međutim, ono što smo rekli, nikad ne smiješ podcijeniti Real Madrid, niti Bayern, jer kod njih je sve moguće. Oni su to i danas pokazali. Kad smo svi mi mislili u prognozama da je City ipak bolji, jer Real Madrid nema ono što je imao prije, no kad dođe stani-pani, evo ih opet tamo gdje jesu. Drago mi je, jako cijenim, respektiram i poštujem Ancelottija, a ni njemu nema kraja, rekao je Ivković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Hvala Bogu, dobili smo krasan polufinale, novi, divan. Bayern – Real, bolje ne može. Još ako će se Bayernu vratiti Davies, Coman, Gnabry…, bit će to krasna utakmica, dodao je Samovojska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.