Iz HVS-a čekaju rezultate testiranja, upitno odigravanje HEP kupa

Foto: fah

Nakon dulje stanke, hrvatska vaterpolska reprezentacija okupila se u Zagrebu uoči pripremnog turnira HEP kup. Izabranici Ivice Tucka u ponedjeljak igraju protiv SAD-a, a u srijedu ih očekuje dvoboj s Crnom Gorom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak je obavljeno testiranje na Covid-19 svih seniorskih reprezentativaca uključujući izbornika i njegov stožer. Zbog zahtjevnosti organizacijskih priprema turnira te potrebe da što žurnije dobiju nalaze testiranja, neslužbeno je Hrvatski vaterpolski savez dobio informaciju da jedan od reprezentativaca ima pozitivan nalaz.

– U odnosu na to, trenutačno su poduzete i obavljene sve potrebne mjere kako bi preventivno zaštitili zdravlje svih sudionika u aktivnostima naše vaterpolske reprezentacije. Nažalost, do kasnih večernjih sati petka, 23. listopada 2020. još nismo dobili službenu potvrdu ili nalaz testa navedenog igrača. Većina igrača je dobila negativne nalaze, ali dok ne dobijemo i službeni nalaz testova svih igrača, nemoguće je prejudicirati daljnji tijek događanja, objavili su iz HVS-a.

Odigravanje međudržavnog turnira HEP kup pod znakom je pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– U dogovoru s gospodinom Krunoslavom Capakom, ravnateljem Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, poduzeli smo sve potrebne predradnje kako bi zaštitili zdravlje svih reprezentativaca, kao i članova stručnog stožera, a tijekom subote očekujemo i ostatak rezultata obavljenih testova kada ćemo definitivno odlučiti o daljnjim aktivnostima, stoji u priopćenju.

Iz VK Jug Adriatic osiguranja na službenim su stranicama objavili kako je kapetan reprezentacije Andro Bušlje dobio pozitivan nalaz te da je turnir prebačen na prosinac, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.