Iz Osijeka poručili Daliću: ‘Trebalo je povesti igrače HNL-a, već su pokazali što mogu u reprezentativnom dresu’

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija igrala je loše i upisala i prvi poraz pod vodstvom izbornika Zlatka Dalića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon svega stiže mu poruka iz Osijeka, gdje su na službenim stranicama kluba objavili oštru kritiku Daliću.

”Ljubitelji nogometa u Hrvatskoj zasigurno sa zanimanjem prate svaki nastup naše najbolje nacionalne vrste, pa tako i prijateljske oglede koje Vatreni ovih dana imaju u Sjedinjenim Američkim Državama. Onaj prvi nije bio rezultatski uspješan, budući da je Hrvatska poražena protiv Perua s 2:0, u susretu u kojem su Dalićevi izabranici bili daleko od one razine na kojoj ih svi želimo vidjeti na skorašnjem Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Gledajući nastup u Miamiju, a u kontekstu onoga što našu reprezentaciju očekuje u utorak protiv Meksika, ne možemo se oteti dojmu da je izbor igrača za ovu mini-turneju po SAD-u ipak trebao biti nešto drukčiji…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno da poraz u bilo kojem prijateljskom ogledu nije razlog za pretjeranu zabrinutost, no izbornik Zlatko Dalić ipak nije dobio ono što je želio. A ostaje upitno hoće li neke bitnije spoznaje dobiti i u drugom nastupu, 27. ožujka u Dallasu. U dogovoru s njihovim klubovima, predstojećeg ogleda s Meksikancima oslobođeni su Subašić, Modrić, Mandžukić, Perišić, Brozović i Kalinić koji su se vratili na europski kontinent.

Nismo baš sigurni da im je uopće i trebao odlazak u Ameriku, izuzev ugodnog druženja s hrvatskim iseljenicima u dalekome svijetu i nekoliko ležernijih dana, izvan onog uobičajenog „drila“ koje bi imali na treninzima u Realu, Juventusu, Interu, Milanu ili Monacu… I stoga smo uvjerenja da je stručni stožer ipak trebao drugačije birati igrače za ove dvije kontrolne utakmice. Posebice jer je teško govoriti o nekakvom uigravanju linija za ono što nas čeka u Rusiji, budući da čak šestorica iznimno važnih protagonista neće zaigrati u Dallasu.

Sjetimo se samo susreta s Meksikancima, odigranom krajem svibnja prošle godine u Los Angelesu. Tada je momčad pod vodstvom bivšeg izbornika Ante Čačića bila sastavljena upravo od igrača iz domaćeg nogometnog okruženja koji su svladali favoriziranog, gotovo sasvim kompletnog protivnika s 2:1. I to je argument više za tezu da je u SAD, osim trećeg vratara Livakovića i stopera Nižića, trebalo povesti barem još nekolicinu onih koji se stalno dokazuju u HNL-u. Nadamo se da nećemo morati čekati sljedećeg izbornika kako bi se to ubuduće, u sličnim prigodama, i dogodilo…”, poručuju iz Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.