Iza kulisa Dinamovog slavlja: Odlazi li Dani Olmo?

Foto: fah

Nogometaši Dinama pobjedom u derbiju protiv Hajduka 3:1 i novim naslovom prvaka oprostili su se od sezone. Dinamo slavi naslov, dok s druge strane Hajduk sa četvrtog mjesta odlazi u Europu. Osijek je sezonu završio kao treći, Riječani su drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamov vratar Dominik Livaković je na tiskovnu konferenciju donio pobjednički pehar , uz Livakovića na presici su se našli i trener Nenad Bjelica te kapetan Ademi, Olmo, Hajrović, Andrić, Leovac, Moro, Stojanović i Perić.

‘Velike čestitke mojim dečkima, ne samo na današnjoj utakmici, nego na svemu što su pružili ove sezone. Kao trener sam više nego ponosan kako su igrali i kako su se ponašali. Vrhunski su profesionalci, vrhunski ljudi, velika mi je čast bila raditi s njima ove sezone, a već se radujem ponovnom susretu i novim izazovima. Vjerujem da ćemo i u budućnosti biti uspješni. Što se same utakmice tiče, bila je ovo apsolutno zaslužena pobjeda, htjeli smo zaključiti sezonu onako kako zaslužujemo. Dečki su ostavili srce na terenu, čestitam im i zahvaljujem na tome. Idemo dalje u nove pobjede”, rekao je trener Dinama.

Podsjetimo, Dinamo nije uspio osvojiti dvostruku krunu s obzirom da je Rijeka slavila u Kupu, no, itekako Zagrepčani mogu biti zadovoljni rezultatima ove sezone. Naime, plavi su nakon gotovo pola stoljeća izborili europsko proljeće, sjajne igre Modrih u Europi zalog su za budućnost. No, pitanje je s kojim će igračkim kadrom Modrim u tu budućnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamov trener je uvelike pomogao u stvaranju pobjedničkog ozračja, Dinamovci su igrali žustro čak i kod vodstva od 3:0, to je, dakako, sjajna vijest za navijače Dinama.

”To nije teško s ovim momcima. Oni su vrhunski u svakom pogledu. Osim što imaju trenera koji ima taj mentalitet, oni su svi karakterni igrači. Iako, zna biti teško da se s već osvojenim naslovom trebaju dalje motivirati protiv objektivno slabijih suparnika. Ali, pokazali su vrhunski profesionalizam. Ma, ne znate koliko su oni sjajni u svakom pogledu, jako sam ponosan na njih!”

Kako dalje? Jesu li se navijači sada malo razmazili s obzirom na europske rezultate?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Pokušat ćemo se poboljšati u odnosu na ovu godinu. Imamo dovoljno snage, kvalitete, mudrosti, želje, volje, vjerujemo da s ovim momcima možemo jako daleko.”

Ademi je s Dinamom osvojio svoj osmi naslov, koji mu je najdraži?

”Uh… Ne znam. Ma, meni je svaka najdraža na svoj način. Prošle godine smo je stvarno dosta teško osvojili. Svaka ima svoju čar”, poručio je Ademi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje sjeća li se kada je posljednji puta imao tri asistencije Ademi je rekao kroz smijeh:

”Sjećam se: nikad! A, nikad više ni neću, ha ha ha…”

Koliko će igrača Dinama ostati u klubu i iduće sezone? Bjelica je jasan.

”Zna se da ja ostajem. Velika većina njih će ostati. Ali, znate da su odlasci igrača Dinamova neminovnost, i to ne samo zbog financijskih razloga. Jednostavno, Dinamo svojim igrama privlači pažnju velikih klubova koji dolaze na naš stadion, gledaju igrače… Nekad taj razvojni put treba nastaviti i drugdje. Mi ćemo imati obzira, ali neću svima obećati da ću ih pustiti. Možda dvojicu, trojicu maksimum”, kazao je trener hrvatskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ključno pitanje za budućnost, je li ovo oproštaj Danija Olma od Dinama?

”To ćemo vidjeti. Dani je bio jedan od stožernih igrača, treba mu čestitati kao i svima drugima. Ove sezone se jako lijepo razvio. Izrastao je u vrhunskog nogometaša. Sve dođe u svoje vrijeme, vidjet ćemo je li to vrijeme sad ili će biti za tri mjeseca, za godinu dana… Što god bude, vjerujem da će odabrati najbolje rješenje”’, zaključio je Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.