(VIDEO) Hasanbegović: ‘Već sutra krećemo u pripremu za ključnu bitku – izbore za Sabor’; Esih poručila: ‘Plenković će željeti da nas nema’

Foto: Snimka zaslona

Prema prvim neslužbenim rezultatima DIP-a, Neovisni za Hrvatsku nisu uspjeli osvojiti mandat za Europski parlament. Osvojili su deveto mjesto s 4,32 posto glasova (podaci DIP-a u 23:45).

Bruna Esih poručila je iz stožera Neovisnih za Hrvatsku kako nisu razočarani jer se radi tek o pripremi za sljedeće izbore.

“Ne obraćam se televizijama, nego ljudima ovdje i svima onima u cijeloj Hrvatskoj gdje smo hodali mjesecima. Ono što sam rekla premijeru Plenkoviću, ako ga se više uopće tako treba zvati, to je da će uskoro zaista Boga moliti da nas više nema, prenosi Dnevnik Nove TV.

Hasanbegović: Već sutra u pripremu za ključnu bitku, a to su izbori za Sabor

“Nažalost, neznatno smo ostali ispod izbornog praga. Rezultate ćemo analizirati. S obzirom na medijsku blokadu i konfiguraciju hrvatske političke scene, možemo biti zadovoljni. Ovo je solidan zalog za buduće djelovanje”, kazao je Zlatko Hasanbegović za RTL.

“Ovo nisu osobni politički projekti. Nismo se skrivali ni iza koga. Sada ćemo imati jasnu sliku o svojoj snazi u svakom dijelu Hrvatske i sukladno tome krećemo već sutra u pripremu za ključnu bitku, a to su izbori za Sabor“, dodao je Hasanbegović.

Na pitanje bi li bolje prošli da se desnica ujedinila, Hasanbegović je kazao da su ovo bili izbori za Europski parlament i da se nije odlučivalo o vlasti.

“Ključni cilj našega političkog djelovanja nije kadrovska borba i trgovanje mandatima već artikuliranje političke platforme na koju će se naši birači moći osloniti i u kojoj će imati pouzdanog jamca za ostvarenje onih ciljeva koje zastupamo”, rekao je Hasanbegović.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/vijesti.rtl.hr