Izbor najboljeg: Petrović tijesno ispred Kukoča

Foto: Snimka zaslona

Stručna komisija Sportskih novosti razriješila je vječno pitanje, tko je najbolji hrvatski košarkaš u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neven Bertičević, Pino Đerđa, Mirko Novosel, Željko Pavličević, Velimir Perasović, Jasmin Repeša, Petar Skansi, Neven Spahija i Slavko Trninić birali su po pet košarkaša, dajući im od jednog do pet bodova.

Istaknula su se dva imena, bitku za prvo mjesto vodili su Dražen Petrović i Toni Kukoč.

Dražen i Toni imali su veće uspjehe u Europi, u to vrijeme biti Europljanin u NBA ligi bili je višestruko izazovnije nego danas. Dražen Petrović bio je toliko dobar da ga se mnogi sjete u razgovorima o najboljem šuteru NBA lige u povijesti. No, poginuo je mlad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je Dražen s 34 boda tijesno pobijedio Tonija (33 boda), a slijede Krešimir Ćosić (26), Dino Rađa (16), Bojan Bogdanović (8), Pino Đerđa (5), Mihovil Nakić (3), Petar Skansi (2), Stojko Vranković (2) i Damir Šolman (1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.