Vukojević kazneno prijavljen zbog prijetnji, obratio se medijima: ‘Vjerujem kako ćemo ovu situaciju uskoro riješiti u krugu naše obitelji’

Foto: fah

Bivši hrvatski reprezentativac i izbornik U-20 reprezentacije Ognjen Vukojević je, nakon što je proveo noć u pritvoru, ispitan i kazneno prijavljen zbog prijetnji supruzi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom i kazneno je prijavljen zbog prijetnje”, rekli su iz policije.

“Mogu potvrditi kako sam zbog određenih nesuglasica sa suprugom, obavio razgovor u Državnom odvjetništvu. Pušten sam uz obvezu da, dok se ove nesuglasice u potpunosti ne riješe, ne živimo u istom kućanstvu. Vjerujem kako ćemo ovu situaciju uskoro riješiti u krugu naše obitelji, a do tada vas molim za razumijevanje u potrebi da naše obiteljske stvari zadržimo u svoja četiri zida”, stoji u pisanoj izjavi Ognjena Vukojevića.

Priopćenje Općinskoga državnog odvjetništva prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu provelo je 9. svibnja 2020. dokaznu radnju ispitivanja u svojstvu okrivljenika hrvatskog državljanina (1983.) zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavak 2. i 3. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 7. svibnja 2020. u kasnim večernjim satima u Zagrebu, u alkoholiziranom stanju, nakon što mu je supruga rekla da joj smeta njegova alkoholiziranost, s nakanom da je uplaši počeo vikati na nju, a potom joj je, osnovano se sumnja, izrekao prijetnje koje se odnose na nju i članove njezine uže obitelji.

Nakon što je oštećenica u strahu za svoj život mobitelom pokušala nazvati policiju, okrivljenik joj je, osnovano se sumnja, iz ruke pokušao istrgnuti mobitel odgurnuvši je. Takvo okrivljenikovo postupanje izazvalo je kod supruge osjećaj straha i ugroženosti za vl. život kao i za život članova njezine obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ispitivanja okrivljenika Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje kojim je okrivljeniku naložilo mjere opreza zabrane približavanja žrtvi i zabranu uspostavljanja i održavanja veze sa žrtvom (članak 98. stavak 2. toč. 4. i 5. Zakona o kaznenom postupku), te mjeru opreza udaljenje iz doma u kojem stanuje zajedno sa suprugom (članak 98. stavak 2. točka 10. Zakona o kaznenom postupku)”, zaključuje se u priopćenju zagrebačkoga Općinskog državnog odvjetništva.

Nešto ranije javio se i HNS.

“Hrvatski nogometni savez najoštrije osuđuje i ima nultu stopu tolerancije prema svakoj vrsti nasilja, a pritom posebno osjetljivom smatramo temu obiteljskog nasilja. U ovom trenutku, HNS je o predmetnom slučaju upoznat iz medija te ne raspolaže sa svim i potpunim informacijama što se zaista dogodilo. HNS maksimalno ozbiljno shvaća ovu situaciju te će pažljivo pratiti cijeli slučaj i promptno reagirati kada se utvrde sve činjenice”, prioćeno je iz HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.