Izbornik Dalić nakon poraza: ‘Bolje da smo izgubili sada nego na SP-u, ovakvi ne možemo napraviti ništa’

Foto: fah

Nakon prijateljske utakmice između Hrvatske i Perua u Miamiju u kojoj je sa 2-0 slavila južnoamerička reprezentacija izbornik Vatrenih Zlatko Dalić je kazao kako je iz ovog poraza potrebno naučiti lekciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moramo naučiti lekciju. Bolje da smo izgubili sada nego na Svjetskom prvenstvu, a rekao sam svojim igračima da ne možemo pobijediti nikoga ako nismo u potpunosti koncentrirani. Ovakvi ne možemo napraviti ništa. Igrači su u napornoj klupskoj sezoni, bore se za nacionalne titule i Ligu prvaka, no moraju biti pravi u svakoj utakmici”, rekao je nakon utakmice Dalić kojem je to ujedno i prvi poraz na hrvatskoj klupi nakon pobjeda nad Ukrajinom i Grčkom te jednom remiju s Grcima. Na stadionu Hard Rock, Peru je svladao Vatrene rezultatom 2-0, pogocima Carrilla u 12. i Floresa u 48. minuti utakmice.

“Čestitam Peruancima na zasluženoj pobjedi, bili su usredotočeniji i agresivniji od nas te vrlo kompaktni, fantastični pred svojim fantastičnim navijačima. Bilo nam je vrlo teško. Mi smo jako loše ušli u utakmicu te primali pogotke na početku prvog i drugog poluvremena. Poslije bismo preuzimali kontrolu nad posjedom lopte i utakmicom, ali to nije bilo dovoljno”, dodao je.

Izbornik je pokušavao nešto promijeniti i uvođenjem pričuvnih igrača, ali pravog rješenja u petak u Miamiju nije bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nema isprika, nije bilo dobro. Morali smo nešto mijenjati tijekom utakmice, kako bismo brže prebacivali igru s lijeve na desnu stranu i obrnuto. Pokušali smo i s mlađim snagama, ali nije bilo dostatno za pobjedu. Nismo uspjeli zabiti ni s igračem više, tako da bolji rezultat nismo ni zaslužili”, jasan je bio Dalić.

“Osim toga, mnogo je toga ovisilo o suparniku. Peru je također sudionik Svjetskog prvenstva, nisu oni bilo tko, a nakon vodstva zaigrali su još agresivnije kako bi ga sačuvali, dok smo mi morali i napadati i paziti na protunapade. Teško se vratiti nakon rano primljenog pogotka, pogotovo nakon vlastite pogreške. Gubili smo previše lopti, previše dodavali unatrag umjesto prema naprijed, a Peruanci su izrazito brzi”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.