Izbornik Dalić: ‘Rezultat je uvijek bitan, ali sada nije primaran’

Foto: Fah

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je u ponedjeljak u Portugal gdje će u četvrtak odigrati prijateljsku utakmicu protiv aktualnog europskog prvaka u Faru (20.45 sati), dok ju pet dana potom očekuje i prvi nastup u novom natjecanju Ligi nacija protiv Španjolske u Elcheu (20.45 sati), a izbornik Zlatko Dalić izjavio je kako će ta dva susreta poslužiti za pronalazak nove energije nakon osvajanja srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Čekaju nas dvije provjere koje će dobro doći novim igračima, a pritom nastavljamo s nizom jakih utakmica koje igramo ove godine. Pred nama je sedam mjeseci rada i priprema za ono što nam je najvažnije, a to su kvalifikacije za Europsko prvenstvo i samo Europsko prvenstvo. Iskoristit ćemo Portugal i Španjolsku za pravu pripremu, za pronalazak nove energije. Rezultat je uvijek bitan, ali nije sada primaran. U prvom planu je selekcija. Mi smo ispražnjeni i trebat će nam nešto vremena da se vratimo. Svi koji su krenuli na put dobit će priliku, imaju šansu, pogotovo napadači Santini, Livaja i Čop”, rekao je izbornik Dalić uoči polaska.

Osim Vedrana Ćorluke, Marija Mandžukića i Danijela Subašića koji su se oprostili od igranja za reprezentaciju nakon SP, izbornik Dalić za utakmice s Portugalom i Španjolskom ne može računati niti na Antu Rebića i Andreja Kramarića zbog ozljeda, dok će dokapetan Ivan Rakitić propustiti Portugal i biti na raspolaganju za ogled u Elcheu.

“Imao sam dogovor s Kramarićem da će preskočiti ovo okupljanje kako bi se u klubu pripremio za nastavak prvenstva, Ligu prvaka i reprezentaciju. Dugo je bio ozlijeđen, tek je počeo trenirati i nema nikakvih problema”, objasnio je Dalić.
Bit će ovo prvo okupljanje reprezentativaca nakon moskovskog finala Svjetskog prvenstva prije mjesec i pol dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nismo još do kraja svjesni što smo napravili, da smo zasluženo drugi na svijetu. Euforija se tek stišava, dojmovi se sliježu, no počinje novo natjecanje, stižu nova iskustva i izazovi. Na kraju moramo biti spremni za kvalifikacije za Europsko prvenstvo i na Europskom prvenstvu pokušati ponoviti ono što smo doživjeli u Rusiji”, zaključio je hrvatski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.