Izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije uoči EP-a: ‘Nismo favoriti, ali ne idemo ni na izlet’

Foto: fah

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Goran Mrđen objavio je u subotu popis 16 igračica koje će od 4. do 18. prosinca braniti boje Hrvatske na Europskom rukometnom prvenstvu u Švedskoj, kazavši kako naše rukometašice očito nisu favoriti, ali i da ih ne treba podcjenjivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će u Švedskoj igrati u skupini D gdje će snage odmjeriti s Rusijom, Norveškom i Rumunjskom.

“Sve reprezentacije imaju kvalitetu, trenutačni rejting je na njihovoj strani, dok mi nemamo ni jednu medalju. Bilo bi suludo govoriti da smo mi favoriti kao i da idemo na izlet. Idemo se potući tamo. Trebamo igrati tekmu po tekmu i gledati gdje će nam se ukazati šansa”, rekao je hrvatski izbornik govoreći o suparnicama u skupini.

“Nadam se da smo svi spremni i da se povrede neće ponoviti. Sve pripremne utakimice smo dobro odigrali, nismo igrali na rezultat iako smo ih dobili i u svim su utakmicama igrale sve igračice, iako zapravo ni jednu utakmicu nismo odigrali u kompletnom sastavu”, kazao je Mrđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Što smo htjeli napraviti napravili smo i nadam se da je to to”, dodao je, ocjenjujući pripreme.

Reprezentativka Sonja Bašić je istaknula kako su ona i njene suigračice na pripremema pokazale da igraju dobru obranu.

“Trebamo odigrati tu obranu kako spada i vidjeti možemo li pobijediti. U svaku uatkmicu trebamo ući maksimalno i dati sve od sebe”, rekla je Bašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon napornih treninga i tri pripremne utakmice, pred hrvatskim rukometašicama ostao je još jedan trening, a sutra, 4. prosinca, putuju u Helsingborg.

Hrvatska će prvu utakmicu odigrati protiv Rusije u ponedjeljak u 18, 30 sati, druga utakmica je na rasporedu u srijedu u 20:45 sati protiv Norveške i zadnja utakmca u skupini protiv Rumunsjke se igra u petak 9. prosinca protiv Rumunjske.

Popis: Gabrijela Bešen (RK Sesvete-Agroproteinka), Marina Razum (RK Lokomotiva), Ekatarina Nemaškalo (RK Podravka),
Paula Posavec (ŽRK Zrinski), Nataša Janković (Ardesen GSK), Nikolina Zadravec (RK Podravka), Vesna Milanović-Litre (RK Krim Mercator), Andrea Čović (HC Vardar), Ana Debelić (RK Podravka), Andrea Penezić (HC Vardar), Sonja Bašić (Ipress Center-VAC), Žana Marić (KGHM Metraco Zaglebie Lubin), Ćamila Mičijević (Dunaujvarosi KKA), Dora Krsnik (RK Podravka), Marijeta Vidak (RK Podravka), Valentina Blažević (RK Krim Mercator).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.