Izbornik mladih košarkaša: ‘Nemam riječi za ovo što su napravili’

Foto: FIBA

Hrvatska kadetska reprezentacija izborila je finale U16 Eurobasketa pobjedom protiv Francuske 65:58.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo je ostvarenje sna, prošle godine smo također došli do polufinala i također igrali protiv Francuske, pa smo izgubili. Zato smo sad rekli jedan drugom, nema teorije da ovaj put izgubimo. Bili smo potpuno motivirani, potpuno fokusirani na svoj posao, zaslužili smo pobjedu. Ali stvarno čestitke i Francuzima, odlična su momčad”, rekao je jedan od junaka Boris Tišma za službenu stranicu FIBA-e.

“Zezao me šut malo, loše sam počeo i otad sam lovio ritam cijelo vrijeme, ali eto, na kraju kad je najviše trebalo, ušla je i to je to”, dodao je.

Trener Hrvatske, Mile Karakaš, posebno je pohvalio Tišmu za hrabrost u presudnim trenutcima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Na početku druge četvrtine ritam utakmice je odgovarao Francuzima. Onda smo uspjeli dignuti tranziciju, pa smo opet usporili u trećoj četvrtini tako da je svaki koš za nas bio poput postizanja gola u nogomet. Ali moji dečki imaju karakter. Nemam riječi za ovo što su napravili. Čak je i kraj bio mirniji nego inače za nas. Ona trica Tišme na 1:30 do kraja, htjeli smo dati loptu Perasoviću na niskom postu, ali Tišma, čovječe, oprostite na izrazu, ali taj dečko ima mu*a! Kad se dizao na šut, nisam sumnjao ni sekundu da će pogoditi”, rekao je oduševljeni Karakaš.

Finale će Hrvatska igrati protiv Španjolske sutra od 20:30.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.