Izbornik Šoštarić: Treba nam puna Žatika da nam da vjetar u leđa

šoštarić
Foto: fah

– Ovo je utakmica koja je i jednima i drugima značila sve, više nama. Današnja utakmica nije bila “možda”, već je današnja utakmica bila “moraš pobijediti”, rekao je izbornik hrvatskih rukometašica Nenad Šoštarić nakon pobjede nad Ukrajinom 26:19 u susretu 5. kola kvalifikacija za EURO 2022.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je odigrala dva različita poluvremena. U prvom se dosta mučila, u drugom je pak bila odlična.

– Imali smo promašaja u startu, znali smo da Ukrajina neće nikada odustati jer to nije njihov stil. Ja mogu samo čestitati curama na onome što su pružile jer su dale sve od sebe.

Hrvatska je stigla na korak do odlaska na to europsku smotru. Za to će joj trebati pobjeda protiv Češke u nedjelju 24. travnja u Poreču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Od ovog trenutka okrećemo se Češkoj. U prvoj utakmici je bilo li-la. Volio bih da završetak bude isti, ali da tijek same utakmice ne bude takav da oni vode pet razlike pa da ih mi lovimo. Jedna vrlo kvalitetna ekipa. Mi vjerujemo u sebe, igramo doma i znamo što ta utakmica nosi i, kao obično, idemo na pobjedu. Treba nam da se Žatika napuni do vrha i da nam taj vjetar u leđa.

Kapitanović pozvala navijače

Na našim vratima briljirala je Ivana Kapitanović, koja je na kraju imala čak 17 obrana.

– Mislim da smo nekako cijelu utakmicu ostali mirni. Bili smo prvo poluvrijeme u egalu, onako na početku je to malo možda bilo emotivno za Ukrajinu. Mi smo možda malo pale. Bilo nam je žao, krivo. Mislim da smo u drugom poluvremenu smo trčale bolje, bile smo agresivnije u obrani i rezultat je otišao na našu stranu i to je to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapitanović je također pozvala navijače da ih podrže protiv Čehinja: – Ja pozivam sve, nadam se da ćemo odigrati ovakvu partiju, bar dva puta drugo poluvrijeme kao što smo igrali sad ovdje. Jako nam je bitno, vidjeli ste veselili smo se, ali nismo se puno veselili zato što znao što nas još čeka. Znamo da je Češka prekvalitetna ekipa. Ako smo ovdje zapeli, s njima ćemo trebati još više zapeti, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.