Iznenađenje: Protiv Hrvatske Sock umjesto Querreyja za SAD

Foto: fah

Američki izbornik Jim Courier odlučio je uvrstiti Johna Isnera, Jacka Socka te braću Boba i Mikea Bryana u sastav koji će se u četvrtfinalu Davis Cupa, od 15. do 17. srpnja u Portlandu, suprotstaviti teniskoj reprezentaciji Hrvatske za koju su prijavljeni Marin Čilić, Borna Ćorić, Ivan Dodig i Marin Draganja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nominacija Jacka Socka, 26. s pojedinačne ATP ljestvice, umjesto očekivanog Sama Querreyja (ATP – 17.) malo je Courierovo iznenađenje, iako je najavljivano da će Sock biti ‘peti’ igrač reprezentacije SAD-a u Portlandu. Čini se da je presudio Querreyjev plasman u četvrtfinale Wimbledona i mogući ostanak u All England Clubu sve do nedjelje. Querrey će u četvrtfinalu u srijedu igrati protiv Kanađanina Miloša Raonića.

Hrvatski izbornik Željko Krajan očekivano je nominirao sastav u kojem su Marin Čilić, Borna Ćorić, Ivan Dodig i Marin Draganja.

Dvoboj tenisača SAD-a i Hrvatske bit će odigran na betonskoj podlozi u teniskom centru Tualatin, na stadionu koji će za tu priliku na montažnim tribinama moći primiti 6000 gledatelja. U petak program počinje u 21 sat po srednjoeuropskom vremenu, u subotu u 23 sata, a u nedjelju ponovno u 21 sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će to četvrti okršaj ovih dviju reprezentacija, a Hrvatska vodi 3-0. Naši su tenisači prvi put svladali reprezentaciju SAD-a 2003. godine u Zagrebu (4-1) u 1. kolu Svjetske skupine, potom 2005. u Carsonu (3-2) ponovno u prvom kolu, kada je to bio prvi korak ka osvajanju Davis Cupa te 2009. u Poreču (3-2) u susretu četvrtfinala.

Hrvatska je posljednji put igrala u četvrtfinalu Svjetske skupine 2012. godine, kad je izgubila od Argentine u Buenos Airesu, a posljednji put je u polufinalu bila 2009. godine, kad je poražena od Češke u Poreču.

SAD je najuspješnija nacija od ustanovljenja ovog natjecanja, s čak 32 naslova, a posljednjem su nastupu u četvrtfinalu 2013. godine Amerikanci poraženi od Srbije (1-3).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednik meča SAD – Hrvatska će u rujanskom polufinalu igrati protiv boljeg iz susreta Češka – Francuska.

U utorak su objavljene nominacije i za preostale četvrtfinalne dvoboje.

SRBIJA – V. BRITANIJA
Beograd, stadion Tašmajdan (zemlja)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SRBIJA
Dušan Lajović
Filip Krajinović
Janko Tipsarević
Nenad Zimonjić
Izbornik: Bogdan Obradović

V. BRITANIJA
Andy Murray
Kyle Edmund
Daniel Evans
Jamie Murray
Izbornik: Leon Smith

ITALIJA – ARGENTINA
Pesaro, Circolo Tennis Baratoff (zemlja)

ITALIJA
Fabio Fognini
Andreas Seppi
Paolo Lorenzi
Marco Cecchinato
Izbornik: Corrado Barazzutti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ARGENTINA
Federico Delbonis
Guido Pella
Juan Monaco
Juan Martin del Potro
Izbornik: Daniel Orsanic

ČEŠKA – FRANCUSKA
Trinec, Werk Arena (beton, dvorana)

ČEŠKA
Jiri Vesely
Lukaš Rosol
Adam Pavlašek
Radek Štepanek
Izbornik: Jaroslav Navratil

FRANCUSKA
Jo-Wilfried Tsonga
Lucas Pouille
Nicolas Mahut
Pierre-Hugues Herbert
Izbornik: Yannick Noah

SAD – HRVATSKA
Portland, Tualatin Hills Tennis Center (beton)

SAD
John Isner
Jack Sock
Bob Bryan
Mike Bryan
Izbornik: Jim Courier

HRVATSKA
Marin Čilić
Borna Ćorić
Ivan Dodig
Marin Draganja
Izbornik: Željko Krajan

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.