Izuzetno bogat dan na Olimpijskim igrama za hrvatske sportaše: Mogu li naši do nove medalje?

Foto: fah

Šestog natjecateljskog dana na XXXI. Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru u četvrtak 11. kolovoza održat će se natjecanja u 23 sporta, u njih 11 će se dijeliti medalje, a hrvatski sportaši će nastupiti u jedrenju, košarci, plivanju, rukometu, streljaštvu i veslanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska rukometna reprezentacija igra protiv jake Danske, nakon poraza od Katara pobjeda se možda ne nameće kao imperativ, ali bi bila itekako dobro došla.  U hrvatskom rukometnom stožeru izbornik Babić proveo je pravu mobilizaciju kako bi se reprezentacija, brončana s prošlih Olimpijskih igara u Pekingu, izvukla iz ponora u koji je skoro upala nakon iznenađujućeg poraza od bivših svjetskih doprvaka na startu turnira. Danska je veliki izazov.

Izabranici Aleksandra Petrovića protiv domaće košarkaške reprezentacije, Brazila, možda igraju i ključnu utakmicu? Naime, nakon pobjede protiv europskih prvaka Španjolaca izbornik je rekao da je cilj reprezentacije tri pobjede, Brazil ipak nije na razini Litve, Španjolske ili Argentine, iako se radi o opasnoj momčadi, koja je i protiv Litve u drugom poluvremenu pokazala da može i protiv najjačih, nošena fanatičnom publikom.  Drugim riječima, Hrvatska bi morala pobijediti Brazil ako želi četvrtfinale, a posebno ako želi u četvrtfinalu izbjeći nepobjedivu reprezentaciju SAD-a. Sve se može u jednoj utakmici pobijediti, osim Amerikanaca predvođenih Kevinom Durantom.

Ipak, glavni adut dana je Snježana Pejčić, koja je jedana od hrvatskih uzdanica za medalju, kao i braća Sinković u veslanju. Hrvatska i u veslanju ima, opravdano, velika očekivanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

JEDRENJE – Luka Mratović nastupit će u sedmom, osmom i devetom plovu na dasci, Ivan Kljaković Gašpić u petom i šestom plovu u Finnu, a Šime Fantela i Igor Marenić u trećem i četvrtom plovu u klasi 470 (18.05 sati)

KOŠARKA – Utakmica 3. kola skupine B Hrvatska – Brazil (19.15 sati)

PLIVANJE – Mario Todorović nastupit će u kvalifikacijama (18.02 sati) i eventualno u polufinalu (3.00 sati, petak) na 50m slobodno, a Matea Samardžić u kvalifikacijama (19.48 sati) i eventualno u polufinalu (3.30 sati, petak) na 200m leđno

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RUKOMET – Utakmica 3. kola skupine A Hrvatska – Danska (19.40 sati)

STRELJAŠTVO – Snježana Pejčić i Tanja Perec nastupit će u trostavu MK puška 50m, kvalifikacije su na programu od 14, a finale od 17 sati

VESLANJE – Damir Martin nastupit će u polufinalu samaca (14.10 sati), a Martin i Valent Sinković u finalu dvojaca na pariće (15.40 sati)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.