Jakirović presretan, Leko poručio: Loši smo, nabijamo, ne ličimo na ekipu

Split, 5.02.2023. - Utakmica 20. kola HNL-a Hajduk - Rijeka. Na slice IVAN LEKO, Sergej Jakirević. foto HINA/ Mario STRMOTIĆ/ ms

Trener Rijeke Sergej Jakirović, očekivano, bio je zadovoljan nakon velike pobjede Rijeke nad Hajdukom na Poljudu. Slavili su 2:1, nakon dramatične završnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ogromna tri boda, srušili smo jednu tradiciju. Četiri utakmice za redom Hajduk je pobijeđivao. Nije lako izdržati početne nalete i poslije nešto iskreirati. Mislim da smo puno bolje odigrali drugo poluvrijeme, obranili smo se u uvodu te potom koristili prostor te poveli 2:0 istaknuo je u izjavi za MaxSport.

Potom se osvrnuo i na sudačke odluke, kaznene udarce za Hajduk i VAR.

– Te situacije, ja to ne znam. Nije mi jasno zašto nije bila prva situacija, ako imamo VAR, ali dobro. Labrović je fantastično obranio penal i na kraju smo zasluženo pobijedili, ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Krovinović je radio probleme sa Sahitijem, morate imati i sreće na Poljudu. Jako mi je drago zbog momaka, znam u kakvom su bili stanju, samo tražim vjeru i hrabrost. Mislim da smo igrali hrabro, kada smo imali loptu pokušavali smo koliko su vremenski uvjeti dozvoljavali, rekao je dodajući da će mladi Matija Frigan koji je odlično odigrao večeras, ostati u riječkim redovima do ljeta, poručio je.

Rijeka je u tri gostujuća susreta prikupila sedam bodova, a sada dolazi Gorica.

– Veselimo se doći na Rujevicu, razveseliti naše navijače. Tek je počelo, najavio sam da ćemo se boriti svaku utakmicu, mislim da za sada to savršeno ide, zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leko: Mi samo nešto nabijamo, bolno je bilo drugo poluvrijeme

Očekivano, trener domaćih, Ivan Leko, bio je razočaran.

– Težak dan, bolan poraz, pogotovo nakon Pule. Očekuješ reakciju. Imali smo dobar tjedan treniranja, mislim da smo prvo poluvrijeme bili dobri protiv vjetra, imali smo par situacija. Drugo poluvrijeme, kada trebaš iskoristiti vjetar, opet smo “izdarovali” dva gola i još neke kontre. Moramo prihvatiti da smo loši. Ovo što mi pružamo na utakmicama, to nije dovoljno, rekao je trener Hajduka Ivan Leko.

Gdje je problem?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Kada dođe malo pritiska i nervoze, počinjemo nabijati, ne ličimo na ekipu. Ne radimo ono što radimo na treningu. Zbog toga sam ljut i tužan, to me nervira. Izgubi, ali igraj nogomet. Mi samo nešto nabijamo, pogotovo drugo poluvrijeme baš je bolno. Dolaze ljudi po ovakvom vremenu i kada ovako odigraš, teško je nešto pametno reći osim da smo bili loši, poručio je trener, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.