Strahonja: Prvi kazneni udarac za Hajduk nije trebalo suditi

Foto: snimka zaslona

Utakmice 20. kola SuperSport HNL-a igranih u teškim vremenskim uvjetima, u emisiji Stadion analizirali su Tomislav Ivković i Marijo Strahonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Drugačiji nogomet, kod nas na kontinentu, a pogotovo u Splitu. Kad gledamo rezultatski, Slaven Belupo uzeo bod Dinamu, Rijeka pobijedila Hajduk, Šibeniku tri boda u Gorici, ali nije iznenađenje za nas koji pratimo, rekao je Ivković. – Iznimno loše vrijeme, vjetar je zadavao dosta problema, smatra Strahonja koji je najavio dosta analiza.

Hajduk je protiv Rijeke upisao drugi uzastopni poraz i kompromitirao ambicije u utrci za naslovom.

– Leko je previše vjerovao u kvalitetu svojih igrača. Na koji način su mu objasnili ili prikazali kvalitetu svakog igrača u Hajduku, nije mi jasno. Vidim da je imao puno veća očekivanja od onoga što sada zna. Hajduk nema kvalitetu da igra na način na koji bi htio Leko ako mu ne dovedu 5-6 pojačanja. Hajduk ne može više. Nije u redu da se zavaravaju. Mislim da je problem što Leko nije dobro poznavao momčad i da je to rezultiralo s dva poraza. Leko nije pripremljen za HNL na način na koji je trebao biti. Trenutno nije. Trebao bi raditi selekciju i ne može biti rob jednog sustava. Koji god sustav da igra, nema potrebne igrače. Nema kreativnosti.

Sergej Jakirović debitirao je u Jadranskom derbiju na klupi Rijeke velikom i važnom pobjedom na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Rijeka, bezobrazna, čvrsta, agresivna i to teško prolazi. Igrali su pametno, spustili loptu na zemlju. Savršena utakmica za Rijeku. Sve što im je Hajduk ponudio su uzeli. Jakirović, za razliku od Leke, poznaje ligu koja se izjednačila. Svatko svakog može dobiti, nema više nikakvih nepoznanica. Svi se spremaju. Ne može se nikoga iznenaditi. Očistio je svlačionicu, došli su novi igrači. Klinci s ovim iskusnijim igračima, čestitam im. Možda ih je pomazio rezultat, ali to nije čudo, istaknuo je Ivković.

Dvoboj na Poljudu sudio je Ante Čulina za kojeg Strahonja smatra da je dobar i talentiran sudac: – Ne bi trebao ostati na tome. Treba raditi s njim. Mislim da nije bio spreman za ovaj dvoboj.

“Prvi jedanaesterac za Hajduk nema smisla”

Drama u samoj završnici. Nakon prekršaja na Kaliniću dosuđen je kazneni udarac za Hajduk, a Livaja je u 90. pogodio za 1:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Prva impresija suca je bila ispravna, nije ga trebao suditi. Kalinić svojom desnom nogom izlazi u kontakt s obrambenim igračem. Kalinić je išao iznuditi kazneni udarac. Mislim da se ovdje trebao javiti VAR i reći sucu da nema kaznenog udarca.

Novi kazneni udarac za Splićane uslijedio je u 95. minuti, a svemu je prethodio prekršaj na Livaji. Strahonja smatra da je ispravno i hrabro dosuđen:

– Sudac je bio blizu. Livaja je išao na loptu i kroz analizu se vidi da je došao prvi do lopte i dobio udarac po nozi. Dugo je VAR to analizirao, glavni sudac je proanalizirao i ispravno dosudio kazneni udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.