Jamie Redknapp: Nogomet više i nema smisla ako je prekršaj Dignea za crveni karton

epa08541665 Everton's Lucas Digne (L) in action against Wolverhampton Wanderers' Daniel Podence (R) during the English Premier League soccer match between Wolverhampton Wanderers and Everton FC in Wolverhampton, Britain, 12 July 2020. EPA/Ben Stanstall/NMC/Pool EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.

Nogometaši Southamptona su u 6. kolu Premiershipa iznenadili i pobijedili favorizirani Everton 2:0. Prvi je to poraz Evertona u sezoni. Domaći nogometaši do iznenađenja su došli golovima Ward-Prowsea u 27. i Chea Adamsa u 35. minuti. Everton je igrao vrlo loše pa ako su i imali nekakvu šansu u ovom susretu izgubili su je nakon što je u 72. minuti Lucas Digne dobio izravni crveni karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je nogometaš Evertona dobio izravni crveni?

Naime, bek Evertona je s leđa srušio Walker-Petersa, no bez namjere da ga udari, Digne je najprije lagano udario igrača Southamptona po nozi, nakon čega je krenuo za njim te ga je po gležnju nagazio a ovaj se srušio.  Sudac mu je pokazao izravni crveni karton, s takvom se odlukom nisu složili u studiju Sky Sportsu.

“Kad igraš nogomet, trčiš, i dok trčiš možeš nekome slučajno stati na nogu, što zna izgledati puno ružnije nego što zapravo jest. Ovo je bio čisti žuti karton i mislim da nema nijednog igrača koji bi rekao da je to bilo za isključenje. Nadam se da će disciplinska komisija ukinuti Digneu crveni karton jer ako je ovo crveni karton, onda nogomet više nema smisla”, poručio je Jamie Redknapp. S njegovim riječima se složio i Kieron Dyer:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Digne je prvo napravio prekršaj, a ovo kasnije je bilo potpuno slučajno. Mislim da je ovo vrlo stroga odluka jer se na usporenoj snimci jasno vidi da nije bilo namjere da ga sruši”, poručio je bivši igrač Newcastlea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.