Je li Bayern doista oštećen u polufinalu Lige prvaka, što kaže sudački ekspert?

Foto: Snimka zaslona

Sjajno polufinale Lige prvaka na Santiago Bernabeu i pobjedu Reala u srazu s Bayernom (2:1) pomutio je jedan događaj u samoj završnici susreta. Naime, Real se izvukao iz same provalije, gubili su 0:1, ali su se, kako to samo Real zna, izvukli u samoj završnici, I tu nema spora. Sporna je situacija kod poništenog gola Bayerna u sudačkoj nadoknadi i to pri rezultatu 2:1 za Kraljeve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kimmich je poslao dugu loptu, a pomoćni sudac je svirao zaleđe, dakle, nije pričekao kraj akcije, kako se to inače radi i kakav je običaj, pa i pravilo. Na takav način je napravio veliku grešku jer je De Ligt pospremio loptu u mrežu.

Nakon utakmice uslijedile su brojne reakcije, a reagirao je i čuveni španjolski sudac Eduardo Iturralde Gonzalez koji je angažiran kao sudački ekspert za madridski list AS.

“Radi se o situaciji za koju nije jasno je li zaleđe ili ne. Ali ne možemo govoriti o poništenom golu jer pomoćnik smatra da je to zaleđe, a sudac je svirao prije nego što je lopta ušla u gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za suca utakmice bilo bi bolje da je pričekao da se cijela akcija završi prije nego što je mahao. Tako bi mogao reagirati VAR”, kazao je Iturralde Gonzalez.

Dakle, kako bilo, ostaje ipak jedna nepotrebna mrlja na novi veliki uspjeh Reala, iako je Kraljevski klub posve zasluženo izborio priliku osvojiti svoju 15. europsku titulu. Real jednostavno godinama prati takva stigma, kao da im suci uvijek idu na ruku, pa i onda kada apsolutno zasluže pobjedu.

Recimo kako je za Real, i to vrlo zapaženu ulogu, igrao i kapetan Vatrenih Luka Modrić. Luka je u igru ušao dvadesetak minuta prije kraja utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.