Je li Philippe Coutinho najveći promašaj u povijesti Barcelone?

Foto: fah

Prije tri godine Philippe Coutinho je kao veliko pojačanje stigao u Barcelonu iz Liverpoola. Coutinho je stigao kao veliko pojačanje, no nije se dosad isplatio Barceloni, nije se baš iskazao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, katalonski je klub za Coutinha izdvojio nevjerojatnih 160 milijuna eura, uključujući i brojne bonuse koji tek sada dolaze na naplatu, a Barcelona se nalazi u velikim financijskim problemima, što zbog pandemije koronavirusa, što zbog lošeg upravljanja klubom bivšeg predsjednika Josepa Bartomeua. Prema pisanju španjolskih medija u siječnju će pokušati prodati nekoliko igrača, pitanje je, naravno, može li Barcelona dobiti novac koji je u njih uložila. Malo vjerojatno.

Naime, nedavno je objavljeno da je klub s Nou Campa pokušao prodati i Coutinha kako bi vratili barem dio novca, međutim, kako javlja Catalunya Radio razlog za Barcelonu je posve drugi. Ako Coutinho ostane u Barci do kraja sezone klub će sasvim sigurno morati Liverpoolu isplatiti još jedan bonus, a to je težak udarac za ionako financijski uzdrmanu Barcelonu.

Ukoliko Brazilac odigra još 12 utakmica u dresu katalonskog kluba te tako dođe do broja od 100 odigranih utakmica za Barcu Katalonci će Liverpoolu morati platiti još 20 milijuna eura. Naravno, Barcelona to želi izbjeći te pokušavaju prodati igrača koji se pokazao kao potpuni promašaj katalonskog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Coutinho je u karijeri odigrao za Barcu 88 utakmice te je zabio 23 pogotka, upisao je i 14 asistencija. Ako ga ne uspiju prodati jedna od opcija je i posudba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.