Je li UEFA doista ‘kaznila’ Bellinghama?

epa11143048 Real Madrid's Jude Bellingham (C) celebrates after scoring the 2-0 lead during a Spanish LaLiga EA Sports soccer match between Real Madrid and Girona in Madrid, Spain, 10 February 2024. EPA/Kiko Huesca

Krovna europska nogometna asocijacija UEFA odlučila je kazniti najboljeg engleskog nogometaša na tekućem Europskom prvenstvu u Njemačkoj Judea Bellinghama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Učinila je to UEFA kako samo UEFA zna kad joj je netko ”prirastao” srcu,. Naime, UEFA je Bellinghama kaznila zbog neprimjerene geste tijekom utakmice osmine finala protiv Slovačke, koju su favorizirani Englezi vrlo lako mogli izgubiti s obzirom da su gubili sve do sudačke nadoknade. Engleski nogometaš kažnjen je sa ”smiješnih” 30 tisuća eura te uvjetnom suspenzijom od jedne utakmice neigranja.

Dakle, engleski će reprezentativac biti na dispoziciji izborniku Southgateu za četvrtfinalnu utakmicu protiv Švicarske, a suspenzija će se aktivirati ako u sljedećih godinu dana Bellingham napravi neki incident. Drugim riječima, Bellingham će biti kažnjen ”ako”…

Podsjetimo, zvijezda Reala i igrač bez kojeg bi Engleska već ispala s Eura nakon što je sjajnim golom, škaricama, spasio u sudačkoj nadoknadi svoju reprezentaciju napravio je pokret dlanom koji pokazuje u smjeru međunožja. Nakon toga suočio se s brojnim kritikama te osudama dijela javnosti. Ponukan tim kritikama reprezentativac Engleske objasnio je svoj potez, ili je barem to pokušao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Radi se o internoj šali, gesta je posvećena bliskim prijateljima koji su bili na utakmici. Poštujem slovačku momčad i način na koji su igrali danas‘, napisao je Bellingham na društvenim mrežama.

Naravno, UEFA je prihvatila takvo objašnjenje. Uostalom, i UEFA-i je stalo da reprezentacija koja vrijedi preko milijardu eura uđe u završnicu Europskog prvenstva. Druga je stvar što oni igraju kao da vrijede dva milijuna eura ili manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.