Jedan od najuglednih sportskih dnevnika svijeta o Mariju Mandžukiću: ‘Sjajni hrvatski ratnik konstanta Juventusa’

Foto: Snimka zaslona

Talijanska La Gazzetta dello Sport posvetila je veliku pozornost  ”hrvatskom ratniku” Mariju Mandžukiću. Naime, tako su talijanski mediji nazvali Marija nakon još jedne sjajne utakmice u dresu talijanskog prvaka Juventusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, hrvatski reprezentativac zabio je jedini pogodak za pobjedu Juventusa u derbiju protiv Fiorentine, zahvaljujući novoj pobjedi Juventus sigurno grabi prema sedmom uzastopnom naslovu prvaka, peta je to pobjeda ”Stare dame” u nizu. Gazzetta, kao jedan od najuglednijih svjetskih sportskih dnevnika, Mandži je posvetio naslovnicu te kompletnu treću stranicu. Mandžukić u Italiji uživa veliki ugled, kako među navijačima tako i među igračima te kod novinara. Nakon Bayerna i Atletica Mandžukić doista uživa u Italiji. Talijanski nogomet mu očito odgovara.

Mariju Mandžukiću drugi je to pogodak u pet utakmica, a treći gol u karijeri koji je zabio Fiorentini, za koju igra i hrvatski reprezentativac Milan Badelj, donedavno je igrao i današnji napadač Milana Nikola Kalinić. Podsjetimo, Mandžo ima i dvije asistencije u pet kola. Nažalost, još uvijek nije u reprezentaciji na razini na kojoj smo ga navikli gledati. Nadajmo se da će sve to ”naplatiti” protiv Finske i Fiorentine.

Mandžukić je konstanta Juventusa, aktualnog europskog doprvaka te talijanskog prvaka…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dok Argetnica Gonzala Higuaina nema nigdje, Mandžukić je bio sjajan. Juventus je platio Douglasa Costu i Bernardeschija 86 milijuna eura, oni se s njim bore za mjesto u prvih 11, ali on igra, oni su na klupi. Mandžukić je Juventusova konstanta, kao i konstanta 1-0 dobrog starog Juvea”, piše Gazzetta dello Sport u svom članku posvećenom Mandžukiću koji je tako postao i hrvatski ratnik u Italiji.

Inače, kako ”zapažaju” Talijani, koji navode kako će Mandžukić uskoro prestići Zlatana Ibrahimovića po broju golova koje je zabio dok je igrao u Juventusu d 2004. do 2006. godine,  Mandžo je odigrao za Juve odigrao 92 utakmice te zabio 26 golova. Zlatan Ibrahimović u 92 utakmice, 26 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.