Jedino su Crnogorci rekli ”NE” Đokovićevoj i Ivaniševićevoj ”balkanijadi”

Foto: fah

Na inicijativu srpskog tenisača Novaka Đokovića, a uz pomoć bivšeg hrvatskog tenisača, Gorana Ivaniševića, koji sve češće i svako malo plače za Jugoslavijom, nesvjestan da tada hrvatske ne bi bilo, niti bi Vatreni bili drugi na svijetu, niti bi Kostelići bili to što jesu, igra se serija teniskih turnira, djelomično s humanitarnom svrhom. Riječ je o seriji turnira pod nazivom Adria Tour, iako Srbija s Jadranom nema nikakvih dodirnih točaka, osim srpskih teritorijalnih pretenzija na hrvatski dio Jadrana kada su tijekom devedesetih  pokušali okupirati i dio hrvatske obale. Turniri se igraju ili će se igrati u Beogradu, Banja Luci Zadru, Sarajevu…, ali ne i u Podgorici, odnosno Crnoj Gori, koja je jedina rekla ”NE” Đokovićevoj ”balkanijadi” da se tako kolokvijalno izrazimo. Bez obzira koji razlog bio Adria Tour se neće igrati u Crnoj Gori, što je potvrdio i sam Novak Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlog su, dakle, zatvorene granice zbog novonastale situacije a u svezi pandemije koronavirusa. To je, dakle, formalni razlog, nije bilo vremena da se organizira treći vikend poslije Beograda i Zadra.  Turnir u Crnoj Gori trebao se održati 27. i 28. lipnja, no, srpski građani neće moći ući u tu zemlju odlukom Vlade Crne Gore.

”Jako mi je žao zbog Crne Gore, toliko rodbine imam tamo, razumijem Crnu Goru kao svoj dom. Sve smo pokušali, no, granice još uvijek nisu otvorene i mi nemamo vremena sve organizirati. Nismo više mogli čekati”, kazao je Đoković poslije meča za regionalni SportKlub.

”Taj treći tjedan je sada pod znakom pitanje, vidjet ćemo. Sve je blizu, ne znam što ćemo raditi s tim trećim vikendom. Za sada ostaje da ćemo igrati u Zadru, Sarajevu, Banja Luci…”, poručio je Novak Đoković. Milorad Dodik ih u takozvanoj Republici Srpskoj čeka širom raširenih ruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.