Jeličić o HNL-u: Teže je bilo gledati hrvatski nogomet nego kopati vinograd

Foto: fah

Joško Jeličić je u emisiji Studio HNL na MAXSportu analizirao utakmice prošloga kola SuperSport HNL-a i osvrnuo se na stanje u Hajduku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Drago mi je da je Hajduk pobijedio s obzirom na situaciju oko kluba u zadnje vrijeme. Gattuso je nakon utakmice rekao da je to bila utakmica na visokoj razini, ali ne bih to tako nazvao. Prvo poluvrijeme kao da su igrali Stobreč i Omiš. U drugom poluvremenu je to bilo bolje. Hajduk ide u Maksimir bez poraza, s pobjedom protiv Osijeka, došao je Stipe Biuk, ušao je i Sigur, ali Hajdukovi navijači ne mogu računati na neku ljepotu s obzirom na kadar”, rekao je Jeličić.

“Drago mi je da je Hajduk zabranio komentiranje jer igrači poput Kalika nisu zaslužio te kritike. Ne igra na svojoj poziciji, trudi se, krpa pozicije… Pukštas isto igra desetku, puno je tu problema. Prpić i Elez su igrali prvi put zajedno, a Osijek nije stvorio šansu. Defenzivna stabilnost Hajduka bez obzira na katastrofalni Osijek je za pohvaliti”, dodao je.

Nahvalio Livaju

“Osim Livaje i Varaždina, koji je igrao odličnu utakmicu na onoj njivi u Kranjčevićevoj, ovog vikenda je teže bilo gledati hrvatski nogomet nego kopati vinograd. Marko mi je vratio onaj romantični dio nogometa kroz sve što je pokazao protiv Osijeka. Veseli me i njegov govor tijela i ponašanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znao je iskazivati nekad nervozu i prema suigračima, ali ovo je jedan drugi Marko Livaja. Nadam se da me neće demantirati u Maksimiru i budućim utakmicama. Ta njegova igračka klasa, situacijska inteligencija, snaga tijela su na nevjerojatnoj razini”, rekao je Jeličić

Komentirao i Rijeku

“Rezultat me čini tužnim i žalosnim, a ono na tribinama me čini bijesnim i razočaranim. Sramim se kao Hrvat i kao čovjek. Paliti baklje i gađati žene, djecu, ljude na tribinama. Mogu razumjeti frustriranost, jer si primio pet komada i jer si izgubio utakmicu na autocesti prije toga, ali to se mora osuditi”, rekao je Jeličić.

“Mislim da je Damir Mišković, koliko je god najzaslužniji za sve dobro, isto tako je najodgovorniji za ovo što se sad događa. U ovih 12 godina je razlika između onog što je potrošio i što je zaradio od prodaje ogromna u korist prihoda. Smjenom Sopića je pokazao samovolju i nekonzistentnost struke”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.