Jeličić: Većina kritičara reprezentacije nisu brzo hodali 120 minuta u životu

Foto: snimka zaslona

Joško Jeličić i Tomislav Ivković uzvratili su brojnim “profesionalnim kritičarima”, na koje se na konferenciji za novinare osvrnuo i izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Dalić je uvijek isti, nije se promijenio. Njegovo je razmišljanje fenomenalno, ušli smo među četiri, sad tek gdje smo i šta smo. Mi smo takav narod, da sad ne uzmemo medalju, onda bi sve ovo vjerojatno bilo ništa. No Dalićevo razmišljanje da idemo po nešto veliko, da je sljedeća utakmica bitna, da se od sutra pripremamo, tako razmišljaju samo veliki, rekao je Ivković o izborniku Daliću i njegovom odgovoru na kritike, na HRT-u.

– On ima apsolutno pravo, povijest pišu pobjednici, da izbaci ono što ga tišti. To nije situacija, to je stanje koje traje, to treba apostrofirati. Znam koliko to smeta njemu, znam koliko to smeta igračima. Nemam problem ni ja, ni itko, što većina tih kritičara nisu brzo hodali 120 minuta u životu. Svatko ima pravo vidjeti nogomet kako želi. Nemam problem ni što se njima diže kosa na glavi na domoljublje, vjeru, ljubav, Hrvatsku, i na to imaju pravo. No moraju imati respekt prema ovom čovjeku koji postiže rezultate, koji je uložio cijelog sebe. Moraš imati respekt prema poslu koji radi. U tom kontekstu nazivati ga kukavicom nije pošteno ni prema njemu, ni prema tim dečkima. S druge strane, jasno mi je da su ti ljudi spremni samo i isključivo za kritike. Jako su “stručni”, oni su “nogometna avangarda”, “vizionari”, oni vide nogomet i kakav će biti za 20 godina, vide da je naša emisija nakon prvog dana SP-a katastrofalna. Samo me je strah, s obzirom da ih se često objavljuje vani, da ih netko ne uzme, to bi bila katastrofa za hrvatsko pisano slovo, dodao je Joško Jeličić.

No teren je na kraju jedini pokazatelj:

– Nema nikoga kog ne pogađa kritika, taj se nije rodio. Možeš je prihvatiti na mirniji način, kao trener, ili na emotivniji, kao igrač. Jedini odgovor koji možeš dati je na terenu. Oni su ga dali. Takvi ne zaslužuju da se o njima uopće priča, Najbolje ih je ignorirati. No opet će oni čekati da iznesu svoje mišljenje, drugačije od svih nas. No takvo je danas okruženje, u takvom vremenu živimo, na to se moramo naviknuti, nažalost. Jedino što nam ostaje je da se izborimo da im kontriramo radom i rezultatima, smatra Ivković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ovo je oksimoron, imaš državu u kojoj se najmanje ulaže u nogomet u Europskoj uniji, a imaš ovakve rezultate. Počeli su nas studirati, jer to je fenomen. No srž nogometa je u ljudima, u radničkoj klasi, u malim ljudima, u seljacima. I ovi momci dolaze iz takvog okruženja, i uspješni smo upravo jer smo takvi, jer smo osuđeni sami na sebe, bez obzira na uvjete koje nemamo, to je nevjerojatno, kaže Jeličić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.