Jeste li znali ove činjenice o sportu?

Foto: Thinkstock

Sport je do sada ispisao neke od najljepših životnih priča, a svi znamo da budi posebnu emociju, dok je ljubav koju osjećamo prema njemu nevjerojatna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donosimo nekoliko zanimljivih činjenica koje možda i niste znali:

* Najgledaniji sport na svijetu je nogomet.

* Zlatna olimpijska medalja nije napravljena od zlata, nego se zlato nalazi u određenom postotku medalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

* Sport koji ima najviše registriranih članova je ribolov.

* Teniske loptice žute boje počele su se koristiti tek 1986. godine da bi se povećala vidljivost za televizijske kamere.

* Golf je dobio ime od skraćenice riječi “Gentlemen Only – Ladies Forbidden” što znači “samo za gospodu, damama zabranjeno”. U vrijeme njegova nastanja ženama je bilo zabranjeno igrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

* Jedan od najstarijih sportova svijeta su konjičke utrke – prva su natjecanja održana prije 6500 godina, a već su se tada bilježili rezultati utrka.

*Loptica za stolni tenis može postići brzinu i do 105 kilometara na sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.