Josip Brekalo novi igrač Fiorentine

Foto: fah

Povremeni hrvatski reprezentativac Josip Brekalo i službeno je potpisao za Fiorentinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanski prvoligaš Fiorentina službeno je tijekom subote potvrdila kako je novi član te momčadi Josip Brekalo, 24-godišnji povremeni hrvatski nogometni reprezentativac.

Da će Brekalo ove zime napustiti bundesligaša Wolfsburg znalo se od ranije, a posljednjih dana se nagađalo gdje bi mogao nastaviti karijeru. Vrlo često se spominjao i povratak u zagrebački Dinamo, no Brekalo se vratio u talijansku Serie A.

Iznimno dobro je, naime, igrao u Torinu, kao posuđeni igrač, tijekom 2021. i 2022. godine. U tom je klubu skupio 33 nastupa te je postigao sedam pogodaka uz upisane dvije asistencije. Sada će pokušati uloviti staru formu kao igrač Fiorentine koja je za ovaj transfer, po nekim izvorima, platila Wolfsburgu oko milijun i pol eura. Fiorentina je trenutačno na 12. mjestu ljestvice Serie A.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U hrvatskoj reprezentaciji Brekalo je skupio 33 nastupa te je postigao četiri pogotka, ali zbog toga što u Wolfsburgu nikako nije mogao do prve momčadi ispao je iz reprezentativnih kombinacija te nije nastupio na Svjetskom prvenstvu kojem je Katar bio domaćin krajem prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.