Joško Vlašić bez dlake na jeziku: ‘Hajdukove pogreške Nikolu su mogle koštati karijere, Mamić ga je zvao u Dinamu gdje bi imao bolje uvjete’

Foto: fah

Jedan od najtalentiranijih hrvatskih nogometaša i donedavno igrač Hajduka, Nikola Vlašić, potpisao je nedavno ugovor s uglednim engleskim klubom – Evertonom. O razvojnom putu mladog Nikole za Sportske novosti govorio je njegov otac Joško Vlašić. Joško Vlašić otac je Nikole i Blanke Vlašić, sjajnih hrvatskih sportskih zvijezda koje su proslavile naš sport. Pred Nikolom je velika karijera, uvjereni su mnogi stručnjaci,  brojni nogometni treneri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Joško priznaje da je Hajduk Nikoli puno dao, no, isto tako tvrdi kako to nije bilo dovoljno da mladi nogometaš postane i vrhunski igrač, kakav po talentu sigurno može biti u doglednoj budućnosti.

“Biljka raste ako je zalijevate u pravo vrijeme. Nikola je na Poljud stigao u siječnju 2010. godine kao gotov igrač. Kod njega je sve bilo napravljeno na vrijeme. Ja sam četiri godine volontirao u Omladincu i radio s njegovim trenerom Frankom Bogdanom”, rekao je Joško Vlašić za Sportske novosti. Joško Vlašić s Nikolom je, kao i s Blankom, radio od malih nogu, a Nikola je na Poljud stigao na poziv bivšeg sjajnog igrača tog kluba, Gorana Vučevića, koji je s Hajdukom igrao Ligu prvaka davne 1994. godine. Inače, Vučević je bio trener Nikoli, kao i posrednik u transferu kroz koji će splitski klub zaraditi tri milijuna eura i ostatak podijeliti u postocima.

“Da je otišao za tri milijuna, svi bi rekli da je to sjajan posao za Hajduk kojem bi pripao sav novac. Vučević dobro zna i koliko je obitelj s druge strane uložila u Nikolin razvoj i to je respektirao”, kazao je Joško Vlašić, koji nije pretjerano oduševljen nekim trenerima u Hajduku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hajduk je bio talac nekih trenera koji su gledali svoj interes. Hajduk je napravio pogreške koje su Nikolu mogle koštati karijere. Njegov prvi trener u polufinalu Kupa Hrvatske rekao mu je da ne prelazi centar i stavio ga na desnog beka. Rekli su da ispred njega imaju šest igrača, danas od njih čujete samo za Andriju Balića. Svi su tamo gdje trebaju biti i to nije slučajno. Ti igrači radili su na Hajdukov način, a Nikola dodatno i na moj. Dolazak na Poljud dao je Nikoli nove okvire, ali nije bio dovoljan da se stvori puni profil igrača…”

Joško Vlašić je na kraju priznao kako je i Zdravko Mamić u Dinamo želio dovesti Nikolu, no, od toga ipak nije bilo ništa.

“U Dinamu bi imao bolje suigrače i uvjete, ali u Hajduku je napadački očvrsnuo, morao je igrati obranu i potezati za cijelu momčad”, zaključio je Joško Vlašić, tvorac još jednog hrvatskog sportskog obiteljskog čuda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.