Jubilej u dresu Reala: Mateo Kovačić u društvu hrvatskih nogometnih velikana Prosinečkog, Šukera i Modrića!

Foto: fah

Aktualni europski prvak Real Madrid pobijedio je Sevillu 4:1 u velikom derbiju i tako ostao izjednačen bodovno s Barcelonom, no, kraljevi imaju i utakmicu manje, dakle u prednosti su ispred Barcelone i još uvijek aktualnog prvaka Španjolske. Mateo Kovačić bio je u početnom sastavu Reala, utakmicu je obilježio kontroverzni pogodak Nacha za Real nakon slobodnog udarca. Naime, igrač Reala izveo je slobodni udarac a da sudac nije dao znak da to može učiniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, što se dogodilo? Igrala se 10. minuta utakmice, igrač Reala Asensio srušen je na 18 metara, a dok se on još dizao, a sudac pokazivao gdje mora stajati živi zid, dakle, prije sučevog zvižduka, Nacho je izveo slobodnjak te je na iznenađenje svih zatresao mrežu Seville, sudac je pogodak priznao.

Nacho me iznenadio, ali dao je inteligentan gol. Jako važan gol”, komentirao je nakon utakmice potez Nacha hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić i dodao:

“Namučili smo se, ali to je nogomet, patimo zajedno. Najvažnije je da smo pobijedili. Mi smo momčad s 25 igrača, svatko može igrati i svatko čeka svoju priliku. To je dobar put.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popularni Kova komentirao je i atmosferu na Santiago Bernabeu, koja je doista bila nevjerojatna. Navijači Reala žarko žele uz europsku i španjolsku titulu.

“Nevjerojatna atmosfera, takva je i cijele sezone”, rekao je Kovačić.

Usput spomenimo kako je umjesto Kovačića u igru ušao Luka Modrić, španjolski mediji najavljuju pomlađivanje Reala te povratak Modrića u Englesku, a Pepea u Inter. Naravno, radi se za sada tek o spekulacijama, nitko službeno o tome ne govori.

Do kraja prvenstva tek su dvije utakmice ostale Realu, neki će reći rutinski posao za kraljeve, međutim, to ipak tako nije, nema rutinskih ”poslova” u jakoj španjolskoj ligi.  Realu preostaju Celta i Malaga u gostima

“Danas smo pobijedili i uzeli tri boda, to je cilj i u preostale dvije utakmice”, poruka hrvatskog veznjaka koji je u vrlo dobroj formi što je ohrabrenje za hrvatskog izbornika Ante Čačića uoči gostovanja Hrvatske na Islandu za nekoliko tjedana. Hrvatska ni na Islandu neće biti kompletna.

Spomenimo kako je utakmica protiv Seville Mateu bila 50. u Primeri za Real, to je do sada uspjelo još samo trojici hrvatskih igrača: Prosinečkom (55), Šukeru (86) i Modriću (137). U sjajnom i velikom je društvu Mateo Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.