Džudo: zlato za Ivanu Maranić na Europskom kupu u Beogradu

Foto: judo.hr

Posljednjeg dana Europskog kupa u Beogradu osvojena je još jedna medalja za Hrvatsku – zlato je osvojila Ivana Maranić u kategoriji do 78 kilograma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maranić je do zlata došla pobjedama nad predstavnicama Srbije Milicom Bodirogić, Sarom Slavković i Jelenom Žabić.

U subotu su zlatne medalje osvojile Tena Šikić i Maja Blagojević. Šikić je bila najbolja u kategoriji do 52 kilograma, a Blagojević do 63 kilograma. Šikić je u završnici bila bolja od predstavnice Slovenije Andreje Leški. Na putu do finala upisala je dvije pobjede protiv domaćih predstavnica, prvu protiv Ane Bosnić dok je u drugoj bila bolja od Milice Nikolić.

U završnoj borbi do 63 kg Maja Blagojević pobjedila je Slovakinju Adelu Jakubcovu. Nakon što je u prvom kolu bila slobodna, u drugom je pobijedila Slovakinju Martinu Petrikovu, a u poluzavršnici bila bolja od kolegice iz reprezentacije Ane Kokeze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je zauzela drugo mjesto u ukupnom poretku s tri zlatna odličja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.