Junak polufinalne pobjede: Kako sam obranio? Instinkt

Doha, 15.02.2024. - Utakmica polufinala Svjetskog prvenstva vaterpolista Hrvatska - Francuska. foto HINA/ HVS/Giorgio Scala/DBM/ ml

U polufinalnoj drami protiv Francuske u Dohi, Hrvatska je slavila nakon raspucavanja peteraca sa 17:16 (11:11) i plasirala se u još jedno finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Francuska je uistinu fantastična momčad, sjajno su posloženi. Imali smo u završnici tri gola prednosti, ali smo potom primili lagano dva pogotka. Što se dogodilo? Ne znam, fizička iscrpljenost, mentalno smo pali. Ali, to je polufinale i bez obzira na suparnika ne postoji u toj fazi turnira lagana utakmica. Krvarili smo, ali smo na mišiće izvukli ovaj polufinalni susret. Uvjeren sam da je u nama još ostalo goriva za finale, rekao je Ante Vukičević, a veliki hrvatski heroj na samom kraju je bio pričuvni vratar Mate Anić koji je obranio ključni peterac.

– Ovo je ostvarenje snova. Znam koja je moja uloga u momčadi i znao sam, ako bude potrebno, da ću morati pomoći na ovaj način. Tako sam se pripremao i ovo nije slučajnost. Kako sam obranio? Instinkt, ništa drugo, do zadnjeg trenutka nisam ni znao na koju ću stranu otići, rekao je Anić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.