Juventus traži povratak na scenu preko starog rivala iz Dortmunda

Tko malo duže prati nogomet sjetit će se ‘povijesnih utakmica’ između ova dva velikana. “Stara dama” iz Torina predvođena našim Alenom Bokšićem i legendama poput Zidanea, Peruzzija, Ferrare, Jugovića, Deschampsa izgubila je 1997. u finalu od Žuto-crnih iz Dortmund 3:1, čije su boje branili tada Sammer, Moller, Riedle, Ricken i Švicarac Chapuisat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada velikani europskog nogometa sada traže povratak na europski tron i na veliku scenu koja pripada klubovima poput Reala, Barcelone, Manchestera i naravno Bayerna. “Kuglice” su odlučile da Juve i Dortmund igraju međusobno, a stil nogometa koji gaje oba kluba daje nam za pravo nadati se sjajnim utakmicama.

Odlaskom Antonija Contea, na klupu Juventusa sjeo je Allegri, trener koji je prije toga ‘bezuspješno’ vodio Milan. No Allegri niže rezultate s Juventusom, iako treba priznati kako su u Serie A još uvijek bez ozbiljnije konkurencije. Što se tiče ovog susreta, jedina briga Allegriju je veznjak Vidal koji se oporavlja od ozljede i njegov nastup je pod velikim upitnikom. Sve ostale snage, na raspolaganju su za domaću utakmicu protiv nogometaša Borussije.

ITALY SOCCER SERIE A
“Pred nama je težak zadatak, no igra se na dvije utakmice stoga moramo igrati s mnogo ravnoteže, pogotovo jer igramo protiv ekipe koja ima veliko europsko iskustvo. Mi smo u jako dobroj formi, no i Borussija se vratila na pravi put. Vjerujem da nas čekaju dvije odlične utakmice, te očekujem da će odluka o prolasku pasti tek u posljednjim minutama uzvratnog susreta” – rekao je trener Juventusa, Massimiliano Allegri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dortmund je bio u velikoj rezultatskoj krizi u prvenstvu, no u zadnjih nekoliko susreta pokazali su da je tome došao kraj i nanizali su par dobrih pobjeda. Sad je pred njima težak zadatak u Ligi prvaka, no trener Jurgen Klopp misli kako je njegova momčad dorasla zadatku koji ih čeka.

GERMANY SOCCER BUNDESLIGA
“Čim se među moje igrače vratilo samopouzdanje, pojavili su se i rezultati. Tijekom zimske stanke popravili smo našu igri, no problemi su bili uglavnom mentalne prirode. Juventus je odlična momčad, no nemojte ni nas gledati kao na ekipu koja se bori za ostanak u Bundesligi. Mi smo također jako dobra momčad koja se nikog ne boji” – izjavio je na press konferenciji trener Borussije, Jurgen Klopp.

Vrijedi još dodati kako zbog ozljede nema sigurno Grosskreutza, ozljede muče Durma i Kehla te Kampla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liga prvaka, 1/8 finala, stadion Juventus, 20.45:
Juventus: Buffon, Evra, Chiellini, Bonucci, Lichtsteiner, Marchisio, Pirlo, Pogba, Vidal, Morata, Tevez

Borussia Dortmund: Weidenfeller; Piszczek, Sokratis, Hummels, Schmelzer; Bender, Gündoğan; Błaszczykowski, Kagawa, Reus; Aubameyang

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.