Manchester City protiv Barcelone – tko će slaviti u reprizi prošlogodišnjeg dvoboja?

Foto: fah

Manuel Pellegrini i njegov Manchester City dočekuju u reprizi dvoboja iz prošle sezone moćnu Barcelonu, predvođenu Messijem i Neymarom te ‘povratnikom’ na Otok, Luis Suarezom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cityju je ovo druga sezona za redom kako je uspio proći dalje nakon grupne faze u Ligi prvaka. U prve dvije sezone, to im nije pošlo za rukom, dok su ove sezone uspjeli u tom naumu, ali uz dosta sreće i rezultatskog preokreta.

Prošle sezone Građani su u dvije utakmice poraženi s ukupnih 4:1, s tim da je na Etihadu bilo 2:0 za Messija i društvo. No kako kaže njegov zemljak Aguero, najopasniji igrač Manchester Cityja, niti oni, a ni Barcelona nisu iste momčadi kao prošle sezone.

“Ovo je nova utakmica, a mi nismo ista momčad kao prošle sezone, no nisu ni oni također. Obje momčadi su dovele pojačanja koja su poboljšala ekipu, zato ćemo tek vidjeti tko je kakav, no jednu stvar mogu sa sigurnošću reći, a to je da će obje utakmice biti izvrsne” – rekao je Sergio Kun Aguero za klupsku web stranicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BRITAIN SOCCER ENGLISH PREMIER LEAGUE
U momčadi Cityja neće biti nekadašnjeg veznjaka Barcelone Yaya Tourea koji je suspendiran. James Milner se oporavio i konkurira za ovaj susret. Aguero prošle sezone nije igrao protiv Barcelone na Etihadu, ali zato će večeras predvoditi napad Građana. Moguće je da će biti usamljena špica s pojačanim veznim redom ako se Pellegrini odluči za 4-2-3-1, no u koliko menadžer odluči izaći s ofenzivnijih 4-4-2 tada bi mu partner u napadu mogao biti Edin Džeko, dok bi Wilfried Bony čekao priliku za debi u Ligi prvaka s klupe.

Prije nego li su iznenadno poraženi od Malage s 1:0 na Camp Nou, momčad Barcelone imala je niz od 11 uzastopnih pobjeda u svim natjecanjima. No kiks Danija Alvesa doveo je Malagu u vodstvo, a loša večer Mesija, Neymara i Suareza ostavila ih je bez bodova. Večeras ih pak očekuje drugačija momčad nego Malaga (premda je Malagu vodio baš Pellegrini op.a.) i morat će ozbiljnije pristupiti utakmici.

“Dobro poznajemo City jer smo igrali s njima prošle sezone dva puta, stoga očekujem dosta slične utakmice. Tada smo pobijedili u obje utakmice, ali do pobjeda smo došli teško i morat ćemo večeras odigrati vrhunsku utakmicu. Po meni Manchester City spada u top pet svjetskih ekipa, pa je jasno da ne možemo očekivati lagan posao. Unatoč kritikama nakon poraza od Malage, dokazat ćemo da znamo igrat dobar nogomet” – zaključio je press-konferenciju trener Barcelone, Luis Enrique.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SPAIN SOCCER PRIMERA DIVISION
Uoči večerašnjeg susreta pojavile su se fotografije dvojca Pique-Messi kako izlaze iz kockarnice u ranim jutarnjim satima nakon poraza protiv Malage. Definitivno još jedna vijest koja nije dobro ‘sjela’ treneru Enriqueu. Naš Ivan Rakitić trebao bi se naći u početnom sastavu za večerašnji dvoboj, a od ozlijeđenih igrača, Barca ne može računati na Douglasa i Vermaelena.

Liga prvaka, 1/8 finala, stadion Etihad, 20.45:
Manchester City: Hart; Zabaleta, Kompany, Mangala, Clichy; Fernando, Fernandinho; Navas, Silva, Nasri; Agüero

Barcelona: Bravo; Alba, Mascherano, Pique, Alves; Iniesta, Busquets, Rakitić; Neymar, Messi, Suarez

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.