Kad je Babić spomenuo vjeru, Gospu i Boga: Tko je kandidat medija za izbornika hrvatske rukometne reprezentacije?

Foto: fah

Donedavni izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, Željko Babić, iako skroman čovjek, koji je osvojio puno toga tijekom karijere i koji nije potpuni luzer u ovom sportu, kako to neki žele sugerirati, neki će reći i nije bio kapacitet za izbornika reprezentacije koja pretendira na olimpijsko zlato, međutim, mediji ga nisu dirali sve dok nije počeo spominjati, vjeru, Gospu, Boga… Tada je, ni kriv ni dužan, “vidio boga svoga”, jer, ako su ga štedjeli kad je gubio zašto su ga mediji napadali kad se molio?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je spomenuo da je vjernik uglavnom je postao predmet medijske poruge, nažalost, to samo pokazuje u kojoj su mjeri ostrašćeni hrvatski mediji po jednom srednjovjekovnom ideološkom ključu koji djeluje po matrici ako nisi za meni i nisi moj onda si protiv meni i smrtni si mi neprijatelj. Nakon parlamentarnih izbora te pobjede desnog centra na tim izborima jasno je koliko je zapravo ovo društvo zapušteno, i koliko posla čeka novu Vladu ako želi zaustaviti antidemokratske juriše na ovo malo preostalih demokratskih tekovina u Hrvatskoj. S podjelama koje sugeriraju isključivost, a koja se javlja i u dijelu mediju, napokon bi se trebalo prestati.

Željko Babić je otišao, definitivno, kapacitet za izbornika ili ne više nije predmet rasprava i medijskih sukoba, srećom, ni poruga, mediji se bave pronalaženjem nasljednika. Naravno, pokušavajući zavarati nedovoljno upućene građane, a igrajući na kartu nostalgije za zlatnim vremenima, okreću se prema Lini Červaru, iako znaju da je njegov povratak, u ovom odnosu snaga, zapravo nemoguć. Naime, Červar je otišao zbog sukoba s aktualnom vrhuškom HRS-a, činjenica je da Mago di Umago nije u najboljim odnosima čak ni s legendom Ivanom Balićem. Drugim riječima, mediji, koji nude svoje izbavitelje, to vrlo dobro znaju. Dakle, Lino Červar, koji je svakako najuspješniji izbornik u hrvatskoj rukometnoj povijesti, itekako bi dobro došao hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji, nažalost, malo je vjerojatno da će do toga doći. Uostalom kad se uklanjalo Slavka Golužu također se licitiralo imenom i prezimenom Line Červara.

Tko su idući izbornici hrvatskih medija, ako je Červar “otpao”?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veselin Vujović trener je rukometaša Zagreba, junak svih njegovih pobjeda, nikad krivac za poraze, on je zvijezda kad se pobjeđuje, ali nije kriv kad se gubi. Dežurni krivci su suci te igrači. Veselin Vujović, objektivno govoreći, nije kapacitet biti izbornikom reprezentacije koja je u tri navrata pokorila svijet. Dva puta na Olimpijskim igrama, jednom, 2003. godine, na Svjetskom prvenstvu. Nitko, naravno, ne tvrdi da Vujović, nije talentiran trener, međutim, to je samo u Hrvatskoj dovoljno za izborničku funkciju. Zemlja koja se može pohvaliti sa dva olimpijska zlata mora tražiti izbornika stranca!?

Iako je, da se ponovno vratimo na bivšeg izbornika,  Željko Babić praktički otišao neke stvari ipak treba pričekati. Naime, UO to treba potvrditi, a onda koordinator za muški rukomet Ivano Balić treba svoj prijedlog za novog šefa dati UO HRS-a.  Tek ako i kad UO to prihvati, imamo novog izbornika, svi ovi koraci su navodno formalne naravi.  Sad je malo jasnije zašto će se teško Lino probiti kroz ovakve zapreke.

Ne treba u ovoj krizi naravno očekivati skupu opciju, naime, rukomet nije nogomet, nema se novaca, štedi se, osim kad dužnosnici kao izletnici putuju na velika natjecanja. Uz Červara, kao vječne sjenke nad hrvatskom rukometnom reprezentacije, i medijske zvijezde Veselina Vujovića, inače nekoć velikog rukometaša i zvijezde Metaloplastike iz Šabca, spominju se Obrvan, Perkovac te Irfan Smajlagić.  Inače, Smajlagić je jedan od zlatnih hrvatskih junaka iz Atlante 1996. godine, ali i čovjek kojeg su mediji stalno nabijali Lini Červaru pod nos dok je bio pomoćnik legendarnog hrvatskog izbornika. Naime, mediji su tvrdili da zapravo Smajlagić vodi Červaru reprezentaciju, što, naravno, nikada nije odgovaralo istini. Pod takvim pritiskom Červar se, bez iskrene potpore HRS-a, slomio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U isto vrijeme mediji  reda radi navode Červara te Vujovića i Smajlagića. Malo naivno? Naime, nije Lino “čovjek iz tog društva.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.